Kolik stoji přeložka nebo úprava vysokého vedení 22kV na závěsné lano?
lmliborec:
Máme pozemek 10x75m.
Bohužel má na jednom konci v rohu sloup vysokeho vedeni 22kV,
které vede podél hranici pozemku delsi strany cili 75m.
Zpravé casti je pozemek obecni, kde by slo vedeni prelozit, ale 5m od vedeni stoji obecni budova(sklad). Takze moc daleko presouvat nejde.
To jsou jenom moje uvahy.
Kolik takove prelozeni stoji a nebo kolik stoji vedeni zaizolovat popripade premenit na zavesne lano.
Pokud by vedeni bylo v zavesnem lanu tak je ochranne pasmo 1m a to by bylo vpohode.
V jedne diskuzi Milan Knop, rikal ze neco podobneho resil,
ale nemohu na neho najit kontakt.
Pozemek je v katastru veden jako stavebni,
takze by se tam mohlo stavit jen nejak vyresit to vedeni.
Poradte a priblizne mi nastinte i cenu,
jesli ma cenu tohle vubec resit nebo radeji koupit jiny pozemek.
Tady v nasi lokalite stoji pozemek takove velikosti zhruba 700tis. az milion.
Pozemek jsem zdedil a uvazujeme o stavbe.
Mirek_CB:
Po zkušenosti s cenou přípojky v délce 8m po sloupu kabelem AYKY 4x16 (předběžná cena 22000) přijde přepojení 22KV na statisíce ::)
MilanKnop:
Záleží na tom jestli je vedení páteřní nebo odbočka. Dále záleží na technickém řešení, které stanoví ČEZ Distribuce.
Realizovali jsme podobnou akci, bylo to cca 190 m a vyšlo to okolo 175.000,-Kč. Nedá se vzít v úvahu že poloviční trasa bude stát polovinu, protože komponenty pro závěsný kabel jsou stejné u krátké i delší přeložky. Lišit se bude pouze v kabelu , ale to jsou řády tisíců.
Lubiz:
Podejte na svého distributora žádost o přeložku a on Vam navrhne tech. řešení včetně odhad. ceny
lmliborec:
Jedná se o odbočku. Ta cena 175 tisic je za realizaci premeny v zavesne lano nebo i s prelozeni sloupu?
Jinak ja jsem chtel vedet v jakem radu se to pohybuje nez pozadam Eon o vyjadreni a navrhnuti jejich reseni.
Jinak si myslim ze by stacilo pouze premenu v zavesne lano a tak bych musel dodrzet ochrane pasmo 1 m Coz si myslim ze se da.
(poklona) za rady
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana