Může být v části spotřebiče ochrana tř. I a v další ochrana tř.II?

(1/6) > >>

Milan Hudec:
Lustr na 3 řetězech, připojovací místo ochranného vodiče je nahoře u "lustrháku" ,3x žárovky jsou napájeny "dvojlinkami" ve dvojité izolaci,propletenými řetězy.

Je to spotřebič jaké třídy? - nikde jsem žádnou značku nenašel, tak by to měla být I ,  ale v tom případě bych musel řetěz uvažovat coby ochranný vodič.....

Při provozu se jeví jako nejohroženější místo příchod "dvojlinek" do objímek ,  kde se přívod dotýká kovové konstrukce, která je při delším provozu dost teplá.

V návodu o ochranách není nic, jen že lustr musí připojit elektrikář.

Tak nevím, zda:
1.důvěřovat výrobci
2.lustr vyhodit
3.dodatečně pospojit s ochranným vodičem i spodní část lustru (že to je zásah do výrobku je mě známo)

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec.  26.11.2010, 10:22

V návodu o ochranách není nic, jen že lustr musí připojit elektrikář.

Pokud je to polský nebo obdobný lustr tak je to běžné a ochranu ve skutečnosti nikdo neřešil, pokud ne tak by se hodil typ a výrobce který by tento dotaz měl zodpovědět.

Jiří Schwarz:
Takový provokativní dotaz - má to značku CE? Pokud ano, evropskou nebo čínskou?
Zkoumal jsem lustr, co mám doma, je jen na jednom řetězu, přívod na objímky dvoužilový, vzhledem k tomu, že je řetěz "natřený na hnědo",  ani 1000V izolaci neprorazilo. Po více než 5 létech provozu izolační stavy OK, žádné stopy vyhřátí, poškození,...
A protože tu nemá křížák nebo schodišťák, nemám problém vědět kdy je přívod vypnutý (a ještě se nestalo, že by praskly všechny 3 žárovky současně)!

Kamil Novák:
Tř. II. v kombinmaci s tř. I. být asi může - viz štítek zdroje na obrázku  :-\

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  28.11.2010, 12:06

Tř. II. v kombinmaci s tř. I. být asi může - viz štítek zdroje na obrázku  :-\

To je výrobek určený jen pro použití v částech Číny se suchou zeminou (pouštˇ),  váš výlet do této oblasti vám závidím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana