Může mi ČEZ postavit přímo nad domem své venkovní vedení 110kV?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Kdybyste bydleli tam, co já, mysleli byste si o územním plánování a o činnosti stavebního úřadu něco hodně neslušného.
A když za ním stojí ten správný "plzeňský" právník, je možné všechno!

Radek Kroutil:
Mám taky takového známého. Má postavenou, zkolaudovanou chatu a za vlády bolševika mu tam taky natáhli VVN cca 1m od objektu. A nic s tim neudělá...
A perlička byla, když mu myslim vloni ČEZ napsal, ať odstraní stavbu v ochranném pásmu.

plsek:
Citace: Jan Vykoupil  26.11.2010, 11:43

Navíc, záměr na stavbu těchto linek musí být dlouho dopředu zanesen v územním plánu, při jehož schvalování má každý občan právo vznést připomínky. Kdo se nezajímá o územní plán ve své obci, dělá velkou chybu...

No nevím jak Vy, ale většina občanů o územním plánu obce (zejména v městských částech statutárních měst) vůbec nic neví a ani se nedozví. A ze strany ČEZu věřím tomu, že se o názory občana nestará

Ota Zaremba:
Pardon pánové, já zapomněl uvést důležitý údaj, a sice to, že ono vedení 110kV bylo postaveno v roce 1965, když ten dům už pár let stál. Tehdejší zákon nenařizoval takovýto stav, kdy vedení vede nad pozemkem/stavbou(domem),  zapisovat do katastru jako věcné břemeno a navíc tehdy nebylo zapotřebí ani souhlasu vlastníka dotčeného pozemku či stavby!

Ten můj známý onen dům před rokem zdědil a teď by rád nějakým způsobem popsaný stav vyřešil. Rád by tam totiž bydlel, ale jen pokud nebude mít nad hlavou 110kV. ČEZ po něm sice nechce dům odstranit, ale taky nehodlá dělat jakoukoliv nápravu.

Známý by rád věděl, zda to celé neoporuje současným zákonům a předpisům. Nebo byl třeba porušen zákon již v době, kdy to vedení stavěli. Jak to ale zjistit, když tehdejší zákony a předpisy se už ani nedají nikde sehnat?
To Václav 3: To jste mě teda "pěkně" ohodnotil!  :P

Fuk Tomáš:
Než do toho začne rýpat, ať si dá do pořádku všechny papíry. Hlavně projekt a kolaudaci.
Aby se pak nedivil, co se bude dít...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana