Může mi ČEZ postavit přímo nad domem své venkovní vedení 110kV?

<< < (3/3)

halik:
Historicky takové případy jsou.
Sám ve městě, kde bydlím, vidím postavený starý 1podlažní dům se sedlovkou přímo pod linkou 110kV. Když jsem si nenápadně zjišťoval, co to je jako zač, tak mi příbuzní řekli, že to si tam postavili kdysi ... načerno. Přitom ten dům nevypadá jako vyloženě barabizna.

O přeložce ani neuvažujte, to vás ČEZ pošle rovnou do řiti.
1 nový sólo stožár 110kV přijde bratru na 2 miliony, a pro "výhybku" potřebujete minimálně 3 takové. To už vyjde levnějc ten dům zbořit. Nehledě na fakt, že nový stožár se musí taky někam postavit a i tam jsou napaprčení majitelé pozemků. Zkrátka vedení 110kV se jednou postaví, a stojí tak na věky. I kdybyste se postavil na uši. Výjimka se udělá tak maximálně kvůli fabrice pro 100+ zaměstnanců, ne kvůli 1 blbýmu domu.

-George:
A mohu se zeptat, čemu vlastně takové vedení v bezpečné vzdálenosti od objektu vadí? Je to lepší než hromosvod a pokud už by hypoteticky mělo spadnout, škody řeší ČEZ...

Jaroslav Patuc:
Citace: -George  03.12.2010, 22:26

A mohu se zeptat, čemu vlastně takové vedení v bezpečné vzdálenosti od objektu vadí? Je to lepší než hromosvod a pokud už by hypoteticky mělo spadnout, škody řeší ČEZ...

Vzdialenost stožiaru vvn od objektu može byť aj 100 m. Ochrana objektu pred bleskom je tu diskutabilná.

Lukáš Matějka:
Citace: Ota Zaremba  28.11.2010, 19:44

Jak to ale zjistit, když tehdejší zákony a předpisy se už ani nedají nikde sehnat?

Minimálně zákony se sehnat dají. Kromě toho, že sbírka je veřejně přístupná (ale tam by to asi hledal jen šílenec) ve všech právních informačních systémech jsou všechny předpisy od roku 1945 a často i starší. Každý právník nějaký takový systém bude mít...
U norem by to mohl být problém

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana