Je potřeba ke stavbě RD elektro projekt?

<< < (3/5) > >>

Pavel Horský:
Citace: Peter Kentoš  10.11.2010, 14:29

Tiež by ma to zaujímalo. Pretože projekt elektroinštalá cie bežného rodinného domu u nás žiaden stavebný úrad nepožaduje. Akurát požaduje ku kolaudácii revíznu správu, a tak má vo väčšine prípadov "hlavu v smútku"  revízny technik pri pátraní a overovaní elektroinštalá cie v objekte.

Divné. U nás bez dokumentace ke stavebnímu řízení žádné řízení není a tím pádem jste v koncích. Základ je nechat si vypracovat dokumentaci v tomto stupni a nebo si připlatit a nechat si rovnou zpracovat řádnou realizační dokumentaci, podle které je pak i radost dělat.

Jirka Š. Svejkovský:
Divné to moc není. Často vidím projekt pro stavební povolení počmáraný elektrikářem a vydávaný za projekt skutečného provedení stavby. Stavební úřad to vezme a já mám při revizi docela honičku.

Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.11.2010, 14:38

Divné to moc není. Často vidím projekt pro stavební povolení počmáraný elektrikářem a vydávaný za projekt skutečného provedení stavby. Stavební úřad to vezme a já mám při revizi docela honičku.

Nechápu. Jakou honičku? K vypracování revize nebyla dodána řádná dokumentace... ........šup a je to v závadách. Honičku by měl mít především dodavatel elektroinstala ce a investor, který bez kladné revize investorovi prostě nezaplatí.

Jirka Š. Svejkovský:
U rekonstrukce bytů je obyčejně dodavatel a investor jedna osoba, v lepším případě bratranec, co bydlí u elektrárny, tak elektrice rozumí.

Důsledný jsem u "podnikatelskýc h" revizí. Nedávno mě oslovil jeden známý obchod, abych zrevidoval prodejnu po rekonstrukci. Když jsem požadoval dokumentaci, protokol o určení vlivů a požární zprávu bylo mi řečeno, že se jedná o drobné opravy (zbyla pouze rozvodnice, vše natahali nové). Předložili mi architektonick ou studii, kde bylo rozmístění svítidel a zásuvek, barva a typ obkladaček a podobné informace (2xA3). Trval jsem na svém, no a už se neozvali.

Naštěstí mě revize vysloveně neživí, protože s takovým přístupem bych asi umřel hlady ....

Jiří Schwarz:
Citace: Radim B.  10.11.2010, 14:16

(poklona)  za odpovědi. Jeden človíček mi tvrdil, že mi udělá elektriku a nic k tomu nepotřebuje, tak jsem rád, že jsem se s ním nedohodl.

Jsou lidi, co to dokážou. Ale pak je problém "kdo se pod to podepíše a dá kulaté razítko".
A je taky dost lidí, co to nějak udělají, ale je to dělané tak, jako kdybyste obrazně "jezdili po dálnici autem bez posilovače brz, ABS,...
Bez dokumentace se dá udělat nějaká drobná úprava, i když i to je podle stavebního zákona špatně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana