Mohli byste mi nadimenzovat fotovoltaiku?

<< < (2/3) > >>

MíraR:
Jak by jste zapojili zmiňovaných 8ks panelů, a k tomu doporučili adekvátní solární regulátor.
U firem jsem se ptal po 24V/100A, ale prý nic takového nemají. Nabízeli řešení zapojení 4x solární panel do jednoho regulátoru 24V/40A - což se mi nezdá jako optimání (fa. solartec)

Jan Alin:
Citace: MíraR  08.11.2010, 20:13

Elektrikář, který nám prováděl instalace, mi při mé zmínce o solárním systému oznámil, že tyto zdroje nemá rád, a dělat to prostě nebude :)

Nemůžu si pomoct ale je to rozumný člověk.  ;D

Petr Liskar:

Pokoušel jsem se tel. kontaktovat několik "solárních" firem, ale narazil jsem buď na to, že tak malý systém prostě nedělají a nezajímá je to, nebo mi začali nabízet měniče, regulátory, a zařízení za nehorázné peníze. Většinou vše ale končilo přiznáním, že s ostrovními systémi a jejich deriváty nemají zkušenosti.

Bodejť by měly. Střídače, které se běžně pro FVE montují, neumí ostrovní provoz (a dokonce ho nesmějí umět, pokud se výstupem ze střídače připojujete na rozvodnou síť. Navíc tyto střídače mají povětšinou "zápalné" napětí kolem 100V DC, takže myšlenka 24V AKU baterie dobíjena regulátorem je jaksi mimo...

Petr Liskar:
Citace: MíraR  08.11.2010, 20:25

Jak by jste zapojili zmiňovaných 8ks panelů, a k tomu doporučili adekvátní solární regulátor.
U firem jsem se ptal po 24V/100A, ale prý nic takového nemají. Nabízeli řešení zapojení 4x solární panel do jednoho regulátoru 24V/40A - což se mi nezdá jako optimání (fa. solartec)

Proč 100A regulátor, když ty panely jsou schopny dodat (v paralerním zapojení) nějakých 50A ??

Pane, máte nějaké elektrotechnic ké vzdělání?
- pokud ano, zaregistrujte se a verifikujte, pak vám víc než bohatě poradím.
- pokud ne, máte asi smůlu. Nebudu lidi, kteří se tímto živí, okrádat o jejich peníze.
Vědomosti, které se od nás snažíte vytahat, dle mého názoru krutě přesahují rámec veřejného fóra, to je spíš na odbornou uzavřenou debatu. Ty vědomosti nejsou získané darem, ale investicí. vám nezbyde nic jiného, než se obrátit na projektanta, sdělit mu své představy a nechat si to (placeně) navrhnout. Věřte mi, že se toho musí ohlídat spoustu a sám to jako laik nemáte šanci udělat.

Takže pokud jste laik, tak další váš příspěvek očekávám ve formátu: "Je tu nějaký projektant, který mi udělá projekt",  protože bez projektu vám do realizace půjde jenom šílenec a těch v těhle řadách je zaplaťpánbůh minimálně...   

Josef Pentoda:

Pro mne, jsou tyto rady nad zlato.

Pokud máte zájem můžete mně kontaktovat a email adresu v profilu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana