Kolik musí mít nově postavený objekt elektroinstalace?

<< < (2/17) > >>

tatahub:
V meditačním objektu a nad ním (hromosvod) nesmí být vůbec nic kovového,nepřipouštějí ani hjřebík ,  jak to dělají s případným šroubem v kosti to nevím ,  je to jejich požadavek,nicméně jsem se bavil o hromosvodu s právníkem ,  který v tom našel poměrně zajímavý (pro právníky) problém,tj. je víra nadřazena "vyhlášce elektro"? ve smyslu Ústavy.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: tatahub  29.10.2010, 17:25

je víra nadřazena "vyhlášce elektro"? ve smyslu Ústavy.

Taky mě to napadlo, viz moje poslední věta.

Ale asi nebude. Ústava zaručuje každému víru podle svého gusta, ale nezaručuje nikomu, že si může praktikovat svojí víru proti ostatním ustanovením ústavy. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Tady různá náboženství tvrdě narážejí.

Jedna věc je věřit, druhá dožadovat se plnění příkazů náboženských autorit. Typickým příkladem je islám. Nikdo vám nemůže bránit věřit v muslimského Alláha. Ale zkuste prosadit právo Šaria.

tatahub:
Práva mě sice baví,ale otázka posouzení ústavnosti je jiná liga.......
Nicméně si vzpomínám ,  že ohledně hromosvodu a zákonů vysoké právní síly měl nějaký článek p.Melen,jehož právních názorů si předpokládám nejen já velmi vážím.

Fuk Tomáš:
P. Melen není právník, a ta jeho filipika ohledně hromosvodů na rodinných domech je podle mne pomýlená. To ale není vůbec podstatné, protože Vy neřešíte rodinný domek, ale stavbu pro shromažďování a ubytování osob.
Jediné, co je podstatné, je, jestli přesvědčíte stavební úřad, aby vydal stavební povolení na objekt projektovaný v rozporu se Stavebním zákonem, ústava neústava.
Protože vás s tím nejspíš pošlou do brusele, čeká investora dlouhá soudní bitva. Tady to nevyřešíme.

Standa CNC:
Napadlo mne jedno řešení, které snad vyhoví všem  (jupi)
U našich Velkých bratrů (na východě) se používají stavby s názvem "Zemljanka" .
Pro ty mladší - je to v principu díra v zemi, která je zastřešená pod úrovní terénu.
Moderní obdoba jsou dnes podzemní garáže, které mají nahoře (s úrovní terénu) parkoviště (park, hřiště apod).
Tam se snad hromosvod nevyžaduje ! Celý objekt se dá vybetonovat bez armovacího železa (klenba apod),  dá se zevnitř zaizolovat a topit se dá pomocí několika svíček (+ lidské teplo),  větrat se dá pomocí lidské síly (učedníci víry s klikou v ruce) a v noci elektricky z místnosti s elektřinou. Uvnitř bude i ticho a klid k meditacím . Vždyť je to jednoduché ! K čemu jinak máme meditace ?
Stačí jen vyprázdnit mysl a myšlenky přijdou samy  (helpsmajl)

Prokop Diviš by se DIVIL  (norm) (norm) (norm) ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana