Kdo ví jak pracuje zařízení aktivní hromosvod?

<< < (3/13) > >>

Martin Novák:
radioaktivni jimace fungovali skvele, ale jsou z pochopitelnych duvodu zakazany a vyjimku maji jen nektere specialni aplikace (treba na letadlovych lodich). Ty ostatni aktivni hromozvody jsou napajeny slepou duverou zakazniku a virou prodejcu a funguji uplne stejne jako klasicky hromozvod s pripevnenou kralici pacickou...

František Šohajda:
Tak proč je hromadně montují v zemích EU,když nikdo neví jak pracují?
Nemyslím si, že jsou ti obyvatelé na velmi nízké technické úrovni, kteří se nechají "opít houskou" od prodejce?
Zajímalo by mě, jak se k aktivákům tam staví /země EU/ odborná veřejnost?
Zejména jsou montovány tam kde se shromažďuje hodně osob /hotely,památky a pod..?/
Každý je zhlédne na dovolených a podobných aktivitách... :)

midob:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  11.10.2010, 21:52

Jste elektrikář, tak si na otázku odpovíte sám.
Aktivní "hromosvod" není nic jiného, než jímač, který má zvyšovat šanci zásahu. Existuje nějaký důvod, proč šidit ostatní části LPS? Naopak.

Víte pane Svejkovský, kdyby šlo o mě tak mám jasno.
Tak si opravdu odpovím sám a nemusím se obtěžovat psaním do diskusí.

Nemohu se ubránit dojmu, že všichni propagátoři aktivních hromosvodů se dají rozdělit do dvou skupin.

IQ tykve,  tedy ti, co nic neví a propagují to protože jim to bylo přikázánoTi chytří,  kteří jsou motivovaní marží na prodaném materiálu
Jinou skupinu jsem nepotkal. A obě dvě skupiny "jaksi chodí kanálem". Mají plno řečí, když nejsou na veřejnosti. Bojí se totiž konfrontace. Všechno je krmeno výhradně obchodním marketingem. Pokud vím, tak neexistuje žádná renomovaná vědecká společnost, která by za aktivní hromosvod dala ruku do ohně.
Obchodní příležitost dělá z doposud nevinného elektrikáře jejich sympatizanta. A tak se tvoří hromada příštipkářů (vlezdoprdelků),  kteří to revidují.

Nebo je můj názor zcela mimo realitu?

Jirka Š. Svejkovský:
Mě je celkem jedno, co si dá někdo na dům. Jsem i ochoten uvěřit, že aktivák zvýší pravděpodobnos t zásahu do něj a ne třeba do zdi. Pak ale nechápu řeči o možném snížení počtu svodů a podobně. Je to jenom jímač a tak je třeba k němu přistupovat. Zbytek LPS musí fungovat úplně stejně jako kdyby to byl drát.

Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda  12.10.2010, 18:30

Zajímalo by mě, jak se k aktivákům tam staví /země EU/ odborná veřejnost?
...
Každý je zhlédne na dovolených a podobných aktivitách... :)

Ano, jsou podporovány (prosazovány) právě zeměmi Francie, Španělsko, Portugalsko, Kypr, Rumunsko, Slovensko. Shodou okolností jsou to právě časté dovolenkové destinace.

Země jako Německo, Rakousko, Velká Británie, Belgie, Švýcarsko, Řecko, Holandsko, Itálie, Dánsko, Polsko, Maďarsko apod. se výrobcům aktiváků zlobovat nepodařilo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana