Kolik stojí znovupřipojení objektu u ČEZ?
Bohumila Sedlačíková:
Moje rodina vlastní velký zděný dům, který až do roku 2003 využívala pouze rekreačně, tzn. polovinu léta a během roku cca 5 víkendů), od roku 2003 přestal být objekt využíván ze zdravotních důvodů a elektřina byla odsud odpojena.
Nyní se chceme pokusit o znovuzapojení k rekreačnímu účelu (cca 5 víkendů, 14 dní v létě).
Jde hlavne o světlo, elektrický sporák, ledničku, rychrovarku a možná sekačku, v zimě jeden elektrický radiátor.
Stávající elektroměr měl naposledy kontrolu v roce 1995, jedná se o třífázový jistič, hodnoty myslím 60A.
Chci se zeptat, zda nevíte, kolik takové znovupřipojení stojí - resp. co všechno je pro to nutné.
Jestli se nemýlím, tak v lokalitě nabízí elektřinu ČEZ - jde o východní Čechy, oblast u Nové Paky.
Původní chytrá, přesná a výstižná otázka:: Připojení elektřiny k domu (chatě)? (wall)
Fuk Tomáš:
Pokud je přípojka v pořádku, tak zaplatíte jen
- poplatek za rezervaci příkonu (200 Kč/A u jednfázové přípojky, 500 Kč/A u třífázové)
- revizního technika, který zkontroluje a v případě potřeby zajistí technickou způsobilost Vašeho odběrného místa a vystaví vám podklady pro uzavření smlouvy na hladině nn
Jirka Š. Svejkovský:
Doplním: ten revizní technik vám s tím i pomůže, protože má s distributorem pravděpodobně dlouhodobé vztahy.
Václav 3:
To byl "kšeft" nechat si svěsit elměr na 7 let, kdy by jste bez odběru zaplatila sice asi 7 x 1000,- Kč ve stálých poplatcích, ovšem nyní zaplatíte pro znovupřipojení (pokud budete chtít zachovat stávající jištění 60 A) 30 000,- Navíc platba rev. technikovi a možná také úprava elměného rozvaděče a jeho přemístění na veř. přístupné místo.
Není nad dobrá rozhodnutí bez znalosti věci. To je úspora!
P.S. Teď jsem si všiml, že zde píšete, že elměr má "kontrolu" - tím myslíte asi cejchovací nálepku - v r. 1995. Tzn. že tam máte elměr namontovaný? To by ale znamenalo, že odběr nebyl ukončen. Doplňte sem tuto informaci.
Fuk Tomáš:
Citace: Václav 3 05.10.2010, 08:04
P.S. Teď jsem si všiml, že zde píšete, že elměr má "kontrolu" - tím myslíte asi cejchovací nálepku - v r. 1995. Tzn. že tam máte elměr namontovaný? To by ale znamenalo, že odběr nebyl ukončen. Doplňte sem tuto informaci.
To spíš vypadá, že tam zůstal bohem zapomenutý, opuštěný jak sirotek. Jinak by ho přišli už před 5 lety vyměnit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana