Jakou charakteristiku chrániče zvolit pro stroj s měničem frekvence?
Petr Doležal:
Citace: Zdenek Gec 25.09.2010, 18:08
. . . Problém vidím v tom, že řešení ochrany před úrazem elektrickým proudem, které je tak trochu postaveno na náhodě, mne osobně nenaplňuje pocitem uspokojení. . .
Mě taky ne. Hledal jsem, hledal a našel jsem, že chránič U má nejkratší dobu vybavení 100msec.
Pozor: přes jeden příspěvek oprava
Štefan Beláň:
Citace: Petr Doležal 25.09.2010, 19:28
Mě taky ne. Hledal jsem, hledal a našel jsem, že chránič U má nejkratší dobu vybavení 100msec.
TO: Doležal
Pokud se řeší ochrana z hlediska úrazu elektrickým proudem, není asi možné použít doplňující ochranu chráničem 30 mA, ale je nutné použít ochranu místním uzemněným pospojováním, pokud je zvýšená ochrana nutná.
Domnívám se, že chrániče s charakteristik ou "U" se pro proud 30 mA nevyrábí. Proto nelze z hlediska spolehlivosti zařízení v obvodech s měniči použít doplňující ochranu živých částí chráničem.
Jinak z hlediska ochrany neživých částí automatickým odpojení vyhovuje vše co vypne obvod do 0,4s = 400ms, a v tomto případě je možné použít všechny druhy chráničů (přednostně doporučený typ "U"), co se týče času automatického odpojení. :)
PS: Pokud se ale chránič "U" vyrábí i pro proud 30 mA, pak se omlouvám za mou neznalost. :-[
Petr Doležal:
Teď to po sobě čtu. Omýýýýl.
Ne 100 msec, ale 100mA. Omlouvám se za navedení na špatnou cestu
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana