Co říkáte na poloviční svit žárovky pomocí jednocestného usměrnění?
Fuk Tomáš:
Citace: Ján Pitoňák 20.09.2010, 20:55
Okrem toho, že vám to bliká, na čo ste aj sám prišiel, tečú vám v obvode jednosmerné prúdy, čo tiež nie je najvhodnejšie.
U žárovky se to snad snese, běžně se to používá i u spotřebičů v řádu stovek W (fény apod.). To by se museli odběratelé dohodnout na používání stejné polarity, aby to mohlo distribučnímu trafu vadit.
Nebo jste měl na mysli proudový chránič?
Ján Pitoňák:
Citace: Fuk Tomáš 21.09.2010, 00:49
U žárovky se to snad snese, běžně se to používá i u spotřebičů v řádu stovek W (fény apod.). To by se museli odběratelé dohodnout na používání stejné polarity, aby to mohlo distribučnímu trafu vadit.
Nebo jste měl na mysli proudový chránič?
Samozrejme, že jedná žiarovka nič nespôsobí. Poňal som to všeobecne. Ak by bolo takých odberov viac, alebo spotrebiče s vyšším výkonom, môže naozaj dochádzať k čiastočnému presýcovaniu mag. obvodov trafa a možno aj určitý vplyv na činnosť chrániča. Negatívny vplyv DC prúdu môže byť aj kontakty prenosovej cesty v kyslom prostredí a asi aj na zemniče.
Všeobecne určite nie je vhodné prenášať DC prúdy v AC sieťach. V podstate je to možné považovať za určitý typ deformácie harmonického priebehu DC zložkou.
Jakub Š.:
takže kondík elyt na 400V 2M je ok ?.....tak mě napadá jak to bude s životností ? aby se mi neroztrhl.....
Jakub Š.:
.....nebyl by lepší svitek ?
halik:
Tohle už mám doma 20 let. Funguje to, ale má to tu chybu, že většina lidí pozná, že žárovka mihotá (=nepříjemné).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana