Kolik je možné v ČR zaplatit za 1 kWh?
Fuk Tomáš:
Citace: Václav 3 20.09.2010, 07:27
Také svému zákazníkovi na konec faktury nepíši poplatek za ztupení štípaček 34,50 a za opotřebení šroubováků 16,80 a ještě všem stejný, bez ohledu na to, zda jsem přišel vyměnit jednu zásuvku nebo udělat elektroinstala ci v celém domě. Proč tomu tak je? Jednoduchá odpověď - nemohu si to dovolit, protože nemám monopol.
To ale nic nemění na tom, že poplatek za amortizaci nástrojů máte do výsledné fakturované ceny zakalkulován - jak píšete, umně konspirativně zakamuflován v jiné položce ;)
Ján Pitoňák:
Struktuře a principu poplatků rozumím velice dobře, jen mi některé připadají absurdní.
Konkretizujte prosím, ktoré poplatky vám pripadajú absurdné?
Vidíte, tady jste si odpověděl sám, ovšem trochu jinak než jste zamýšlel. Krásná ukázka paušálu za nic u monopolního Telecomu a daleko přijatelnějšíc h poplatků mobilních operátorů, kteří musí hledat, co nabídnout zákazníkovi, aby byli zajímavější než konkurence. Navíc jste nezůstal bez telefonu, jen jste si vybral pro vás zajímavější nabídku. Pokud zrušíte přípojku sítě zůstanete bez elektriky - uvažovat vlastní výrobu jakýmkoliv způsobem nemá z mnoha důvodů smysl.
Práve, že som odpovedal presne tak, ako som zamýšľal. V podstate aj chápem Telecom, že má náklady na udržovanie tak rozsiahlej siete a teda musí mať nejaký paušálný poplatok. Nebudem však nikde verejne vyhlasovať, že ma Telecom zdiera, lebo mi účtuje za minútu hovoru 300korún. Je to totiž zavádzajúca informácia.
A pokiaľ má niekto na záhrade spotrebu 1kWh, a vadí mu ta cena, tak môže naozaj rozmýšľať o zrušení zmluvy. Ja mám napr. v garáži ročne asi 3kWh, ale rád si za ten komfort priplatím. Nerád by som si niekedy v noci rozbil hlavu. Nestojí mi to za to.
P.S.
Strukturu poplatků chválíte, takže jistě víte do kterého je zakomponován nájem za elměr a úhrada za jeho vlastní spotřebu. Vždy tam tato suma byla a je, jen je pojmenování trochu konspirativní, jak je u nás a nakonec v celé Evropě již mnoho let zvykem.
Nakoľko sa tým zaoberám profesiálne, viem aj to, že žiadny nájom za elektromer sa nikomu a nikde neúčtuje. A viem aj to, kde sú zarátané straty vlastnej spotreby. Vy to však asi viete lepšie, tak by ste nám to s tým nájmom mohol trochu objasniť.
Radislav:
Předpokládám, že jste minimalizoval náklady přechodem na produktovou řadu Basic a sazbu máte D01d. Pokud ano, tak už zbývá jenom možnost, že by jste to nechat odstřihnout a pořídil si elektrocentrál u. ::)
Kamil Novák:
Citace: Radislav 22.09.2010, 21:50
Předpokládám, že jste minimalizoval náklady přechodem na produktovou řadu Basic a sazbu máte D01d. Pokud ano, tak už zbývá jenom možnost, že by jste to nechat odstřihnout a pořídil si elektrocentrál u. ::)
Sazba D 01d je u takto nepatrného odběru samozřejmě od samého počátku.
Naproti tomu úspora 10,-Kč/měsíc za řadu Basic je natolik legrační, že ani nestojí za úvahu. :'(
O odstřižení nebo o jinak zoufalém řešení neuvažuji.
Jen jsem nedávno zaslechl v rádiu vyprávění nějakého panáka z ČEZ, který na otázku není-li cena za el. energii v ČR v evropském kontextu neúměrná argumentoval příkladem ze SRN, kde má být průmerná cena (pro domácnosti) okolo 0,7 Euro/kWh.
Tak jsem si spočítal, že já zaplatil v uvedeném případě cca 5,6 Euro. (ssur)
Ján Pitoňák:
Citace: Kamil Novák 22.09.2010, 22:31
Jen jsem nedávno zaslechl v rádiu vyprávění nějakého panáka z ČEZ, který na otázku není-li cena za el. energii v ČR v evropském kontextu neúměrná argumentoval příkladem ze SRN, kde má být průmerná cena (pro domácnosti) okolo 0,7 Euro/kWh.
Tak jsem si spočítal, že já zaplatil v uvedeném případě cca 5,6 Euro. (ssur)
Možno ste si nevšimol, ale podľa toho čo píšete, uvedený pán hovoril o priemernej cene a taktiež o domácnosti. Ani jedno z toho nie je váš prípad. Tých 5,6 euro vám nevychádza v domácnosti, a taktiež to nie je priemerná cena, ale jedna z najvyšších extrémov.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana