Co obnáší zřízení telefonní přípojky?

(1/4) > >>

Marek Lukavský:
Nevíte někdo, co se bude nacházet po zřízení telefonní připojky mezi telefoňáckým "hnízdem" na fotce a mou telefonní zásuvkou v domě? Jde mi konkrétně o typ kabelu, způsob propojení a případně zda je vložena nějaká propojovací krabice a pak také, co z toho jde za TO2 a co z toho za mnou.
U přívodu nn to bylo jasné, do HDS je to ČEZovo, od HDS můj problém, realizačně i finančně, tak by mě zajímalo, jak je to u "telefoňáků",  abych věděl, co mě čeká a jakou mám pro zřízení udělat přípravu?

Josef Martinec:
Je potřeba si zažádat o přípojku(přeložku) nejlépe na telepointu
V posledních letech u TO2 je na každou nově zřizovanou přípojku počítáno s cca 14 000 - 15000 Kč.(záleží na objednaných službách a případných dalších odběratelů)
Pokud by částka na zřízení přesáhla 14000 automaticky vám TO2 odpoví ,  že přípojku realizovat nebude.
Pak je potřeba dohledat osobu zodpovědnou za plánování a rozvoj - většinou má pod palcem celý kraj - a zkusit se s ním nějak dohodnout, on je totiž ta osoba ,která je schopna zjistit technickou proveditelnost, zadává a počítá náklady na každou novou přípojku a zde je možno nějak ušetřit(podělit se o náklady s TO2).
Nebo si přívod zrealizovat úplně sám a TO2 vám pak nabídne odkup zrealizovaného vedení za nějakou směšnou částku(přeložka za 60000 a navrhnutá částka 3500 ,  ale zas si pak TO2 nese garance) 

jinak kabelově je pro veškerá venkovní vedení vyžadován kabel typu TCEPKPFLE  min 1x4x0,6

Marek Lukavský:
Dráty od pantáty TO2 mi jdou až k domu, ten nástřešák je na mém domě, sousedé telefon mají. TO2 pracovník mi dle adresy a č.p. potvrdil, že zřízení není problém, mě šlo spíše o technické provedení toho, co je mezi nástřešákem a mou telefonní zásuvkou a to z důvodu "stavební" přípravy z mé strany (rozvody, krabice, fasáda). Samotné zřízení telefonu jsem chtěl realizovat až později (TO2 tvrdí že obvykle to stihnou do 14ti dnů),  nechce se mi platit paušál, když nebudu linku ještě několik měsíců využívat a zase TO2 se nechce bavit, dokud si nepožádám o zřízení, takže ani technické detaily se mi z nich nepodařilo vypáčit  (no)

Josef Martinec:
Pak tedy stačí husí krk z půdy k předpokládané zásuvce na půdě ukončit krabicí do které se vleze jedna krone svorka s držákem 10*5*6cm stačí (v případě nedostatku prostoru lze řešit i nacvakávacími kapkami a podstatně menší krabicí)  
připravit kabel z této krabice k nástřešáku (Tcepkpfle)
!pozor na kondenzování páry a zatékání po kabelu!
Do krku k zásuvce natáhnout kabel SYKFY 3x2x0,4 - nechat 20cm rezervu na každé straně
Zásuvku si dejte podle provedení ostatních elektrických zásuvek (Snad na všech provedeních to dnes výrobci nabízejí)

Martin Novák:
V pripade vzdusneho vedeni doporucuju natahnout jeste vodic k ochrannemu pospojovani baraku a na pudu instalovat prepetovou ochranu - treba BDM 60

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana