Je pomocí norem popřípadě zákonů možné protlačit elinstalaci přepěťových ochran v náchylných instalacích?

<< < (3/3)

:
(poklona)  všem za odpovědi,jsem rád že se na vás mohu obrátit,mezitím při zapojování technologie servisní organizací si něco takového co popisuje pan Klinský nechali podepsat od provozovatele a tím se poněkud změnili podmínky záruky.Takže nakonec mi bylo dáno za pravdu a na přepěťových ochranách se již pracuje.

Kamil Novák:
Myslíte, že nějaká citace inspektorů IBP má větší právní sílu než nezávazná norma?
Ale k tématu.Nechápu,jak může nějaký investor rozhodnout i tom, že mu žádné přepětí nehrozí.To je asi stejné,jako kdybych já podepsal,že mě nikdy nepřejede na přechodu auto.O poměrech v síti přece nikdo nic nemůže vědět.Mám teď na mysli špicky způsobené spínáním.
Ohledně přepětí zvnějšku,tedy bleskem je to jednodušší.Aby ch investorovi poskytl co nejvíc informací,tak mu dám k nahlédnutí keraunickou mapu (dle výskytu blesků),kterou jsem získal od firmy Dehn a většinou není co řešit.

Otakar Dosbaba:
Když oni se někteří investoři těžko přesvědčují o nutnosti přepěťových ochran také z toho důvodu, že např. před rekonstrukcí původní instalace, která dosud neobsahovala prvky citlivé na přepětí, nezaznamenával i téměř žádné problémy s tímto související. Takže, "když dosud problémy nebyly, proč by měly najednou nastat nyní. Není v tom zase nějaký trik, jak vylákat strašením zákazníka zase další nemalé peníze?" - tak alespoň sami sobě argumentují.

Jaroslav Kořínek:
Švestky a maliny - určení prostředí, vnějších vlivů, stanovení rizik a další faktory včetně toho investora a pak snad dojde i zmíněnou ochranu, ale...
No vzal jsem Radepůr, jdu koukat za Bratra (JK)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana