Byli bychom na tom dnes lépe pokud bychom měli Schuko?

<< < (8/9) > >>

Jaroslav Hasala:
Polarita L a N není problém jen u českého staršího typu rozdvojek, ale je to problém obecně např. u prodlužovacích šňůr - je celkem běžné, že originální, značková šňůra, označkovaná všemi možnými certifikáty nemá dodrženou polaritu L a N.
Na druhou stranu, přehození L a N už z principu nesmí mít vliv na bezpečnost výrobku, jak už bylo zmíněno.

Václav 3:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.09.2010, 09:07

V tom případě nechápu, proč nemluvíme francouzky nebo holandsky. Náš typ zásuvek není naším vynálezem. To srovnání dost kulhá, nemyslíte?

Ano, zásuvky jsou převzaté, ovšem nebyla míněna závislost jazyka na zásuvkách. V případě, že by 2. světová válka trvala trochu déle, mohlo se klidně stát, že by zbytek čekého národa byl poněmčen a pak nejspíš také zavedeny zásuvky Schuko.

Radim Kubáň:
Nevím nevím, aby jsme tady v rámci EU neměli brzy Schuko  :) ...ať žijou kolíky (dance)

IM:
Citace: Václav 3  10.09.2010, 08:18

Neměli bychom se lépe, všichni(z nás, co by zbyli)  bychom mluvili německy a stále by ještě existoval Protektorát Čechy a Morava.

Jaké zásuvky používají v Patagonii bohužel nevím.

Marek Lukavský:
Citace: Jan Franěk  06.09.2010, 22:15

Nevím, ale znám několik spotřebičů, které při prohození fáze s pracovní nulou, prostě odejdou. Třeba takové plynové kotle. Už jsem viděl TŘI které po zastrčení do rozdvojky (majitel potřeboval zásuvku ještě na něco jiného) potřebovali servisní zásah. Oprava okolo 3-5 tis.

Ano, stařičký Dakon, který jsem "podědil" po původní majitelce, měl s rozdvojkou (a tedy otočenou fází) také problémy. Ne, že by si vůbec neškrtnul, to on si i "škrtnul" a pár vteřin hořel, ovšem nefunkční kontrola plamene jej odstavila do erroru. Pár pokusů proběhlo, než jsem na to přišel, při správném zapojení pak kotel fungoval normálně. Ovšem, zanedlouho po této příhodě se odporoučel do věčných lovišť, čímž mě trochu naštval, potřeboval jsem jej ještě nějaký čas udržet v chodu. A když naštval i opraváře, který v něm "na zkoušku" vyměnil řídící jednotku Honeywell za novou a pěkně se mu z ní zakouřilo, nemilosrdně jsem milého Dakona vykázal do starého železa. Původní řídící jednotka při pitvě ukázala vypálený kondík, zřejmě to samé se přihodilo i té nové, závada tedy byla jinde a rentabilita opravy v podstatě nula.

Co se kolík vs. schuko týče, nechal bych to jak to je, jak už zde někdo poznamenal, nové šňury mají obojetné zástrčky, to je myslím dostačující integrace. Stejně tak fázi dávám stále vlevo (dle slov přisprostlé poučky ze školních ;) )

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana