Jaké jsou podmínky pro souběh různých napěťových soustav?
Aleš Dobrovolný:
Přesto budu oponovat:
ČSN EN 50174-2 ed2 se týká kabeláže informačních technologií, nikoliv vodičů a kabelů soustavy PELV, na kterou se ptá tazatel.
Jan Vykoupil:
Citace: Milan Illek 08.09.2010, 22:54
Když tak vyžadujete přesné vyjadřování, musím vás upozornit, že v citované větě máte 2 chyby.
Jasně, chyba se stane. Hlavně když člověk píše rychle v internetových diskuzích a na chatu. To páchám ještě mnohem větší pravopisné zločiny a myslím, že nejsem sám. Pokud ale tvořím normální dokument, dávám si na pravopisu záležet a kontroluju ho po sobě několikrát.
Nicméně jsem chtěl poukázat na to, jak spousta z nás používá termíny, které vlastně neexistují a donutit lidi k zamyšlení se nad tím. Pravopis je trošku něco jiného.
Mimochodem, kde je ta druhá chyba, kromě toho "rozum/n/ěli"? Nespisovné ještě neznamená špatné (bysme).
IM:
Citace: Jan Vykoupil 14.09.2010, 15:59
Mimochodem, kde je ta druhá chyba, kromě toho "rozum/n/ěli"? Nespisovné ještě neznamená špatné (bysme).
Pochopil jste to správně a já jsem se vyjádřil pouze z důvodu marginálnosti uváděného problému.
tatahub:
Zda kabel na 2,5 či 4kV záleží na tom s jakým impulzním výdržným napětí počítáte (zda jsou či ne nasazeny přepětovky)
Jiří Schwarz:
Citace: tatahub 14.09.2010, 20:14
Zda kabel na 2,5 či 4kV záleží na tom s jakým impulzním výdržným napětí počítáte (zda jsou či ne nasazeny přepětovky)
Ještě někde je třeba počítat se 4kV
Já občas zapomínám, že ne všichni se pohybují v oblasti "vlivu drážní trakce", kde je hodnota 4kV jakési "zaklínadlo"...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana