Jste také názoru, že střídač u FE je její nejcitlivější místo?

<< < (3/4) > >>

Jan Štěpán:
Pokud se jedná o životnost střídačů souhlasím s panem Rajmontem. Po 10-ti letech je na střídačích doporučená repase, přesnou cenu nelze specifikovat, protože nejsou data. Neoficiáně se hovoří o 70% ceny střídače. Což v horizontu 10-ti let v podstatě představuje zvážení upgradu technologie. Tento časový údaj lze poměrně jednoduše vyčíst i z různých systémů prodloužené záruky, kdy cena záruky nad 10 let se pomalu začíná blížit ceně nového střídače.

Nejcitlivější místo fve se určuje hůře. Pokud se jedná o výkon, pak je důležitá celá proudová dráha. Pokud mám špatné panely, popř velké ztráty na kabeláži, střídač to nezachrání. Střídač je ale jistě nejporuchovějš ím místem.

Rudolf Šála:
Dovolím si trochu odbočit když se bavíme o těch vybuchujících kondenzátorech .
Nedávno jsem viděl ve zprávách co udělal vybouchlý kondík z zářivky v nemocnici. Rozžhavený elektrolit explodoval stařence na lužku na tělo. Ta žena prý podlehla...  :-\

Josef Pentoda:
Obecně lze říci jediné. Zařízení kde se používají elektrolytické kondenzátory ve spínacím režimu je časovaná bomba. který uživatel si nechá udělat repasi u frekvenčního měniče po 3 letech provozu? Totéž přijde i invertorů ve fotovoltaice. Jenom o něco později. Dodavatelé, ale i investoři raději montují více invertorů s menším výkonem. V liché naději, když jeden odejde není taková škoda. Nikdo už jim neřekne nic netrvá věčně ani láska k jedné slečně. Budou velice překvapeni, až bude odcházet jeden po druhém.  Poslední dobou je ještě jeden problém a to nekvalitní hořící panely. Čásku za opravu uváděnou jako 70% považuji za přehnanou. Můj odhad 1/4 - 1/3 bude reálnější.

Rudolf Šála:
Jednou jsem slyšel že velký problém u FVE je, že se špatně pojišťuje (krupobití, padající strom, atd.). Je na tom něco pravdy?

Jirka Š. Svejkovský:
O tom nic nevím. Panely vydrží hodně (krupobití určitě). Pro pojišťovny je to dobrý kšeft. Provozovatel má zájem na tom, aby fungoval systém na 100% a tak se o něj stará. Zatím jsem neslyšel o problémech s pojistkou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana