Poradíte mi specifika elektroinstalace v nemocnicích?

<< < (4/5) > >>

Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  20.08.2010, 13:45

To jste měl říct hned, že nejste elektrikář - amatér ;D

Citace: František Šohajda  20.08.2010, 14:27

Známý postoj lékařů....nejs te sám, kdo má takové otázky ohledně elektriky ve špitále!

Myslím, že v tomto případě nejsou tyto poznámky namístě. Naopak.
Kdyby bylo více zdrav. personálu z řad lékařů, kteří by se zajímali o tak "přízemní" věci, jako je kam správně napojit přístroj tak, aby byla kromě bezpečnosti zajištěna i jeho provozní spolehlivost.. .  (jednicka)

Citace: František Šohajda  20.08.2010, 14:27

A zelené zásuvky na napojení přístrojů podporující životní funkce pacienta vůbec nepatří!
Pak se nedivte že musíte pěkně ručně dýchat /je to fuška!/...
Souhlasím.
Je ovšem utázka, jsou-li ony zelené zásuvky zelenými právem.
Nedávno jsem se ocitl na vloni rekonstruované m operačním sále. Jsou tam zásuvky zelené, bílé, hnědé, žluté a oranžové, navíc s označením VDO, MDO, DO, RTG a všechny napojeny z RCD.
Operační svítidlo taktéž.  (zle)
A vše podle projektu.
Takže projektant je minimálně osel a RT, kterému nic z toho nepřišlo divné, je osel2.

František Šohajda:
Citace: Kamil Novák  20.08.2010, 20:55

Myslím, že v tomto případě nejsou tyto poznámky namístě. Naopak.
Kdyby bylo více zdrav. personálu z řad lékařů, kteří by se zajímali o tak "přízemní" věci, jako je kam správně napojit přístroj tak, aby byla kromě bezpečnosti zajištěna i jeho provozní spolehlivost.. .  (jednicka)

Souhlasím.
Je ovšem utázka, jsou-li ony zelené zásuvky zelenými právem.
Nedávno jsem se ocitl na vloni rekonstruované m operačním sále. Jsou tam zásuvky zelené, bílé, hnědé, žluté a oranžové, navíc s označením VDO, MDO, DO, RTG a všechny napojeny z RCD.
Operační svítidlo taktéž.  (zle)
A vše podle projektu.
Takže projektant je minimálně osel a RT, kterému nic z toho nepřišlo divné, je osel2.

Už jsem to tady několikrát i psal že dobrý projekt třeba na oper. sály je běh na dlouhou trať !
Nechci urazit projektanty, ale ne každý to umí a udělá podle požadavků norem! Každý do toho jde,
ale výsledek je často k pláči! Je fakt, že ne každá nemocnice ať soukromá nebo státní má odborníky na tuto problematiku.. .Potom je výsledek takový jaký je!
Dnes to není jen MDO,DO,VDO,ZIS,RTG ale hlavně  "zázemí" těchto obvodů! (norm)Kam umístit trafa,
jak chladit místnosti s UPS a daleko více "zdánlivě nesouvisejích" maličkostí!
Chce se to i obětovat nějaký ten čas sednout si nad projektem a trochu i popřemýšlet.Po tom jak se to udělá už nelze něco předělávat.

Petr Doležal:
Citace: František Šohajda  21.08.2010, 06:50

. . . Nechci urazit projektanty, ale ne každý to umí a udělá podle požadavků norem! Každý do toho jde,
ale výsledek je často k pláči! . . . 

Není tak zcela pravdou. Já ani náhodou! Upravím text: Každý-1 do toho jde.  ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr Doležal  21.08.2010, 10:17

Není tak zcela pravdou. Já ani náhodou! Upravím text: Každý-1 do toho jde.  ;)

Každý-2

Kamil Novák:
TO Doležal + Svejkovský:
Výborně!  (funny)
Tak to se nám okruh pěkně zužuje.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana