Kolik stojí výměna hlavního jističe a předrátování rozvaděče?
Jan Šlezingr:
Proč novou desku?
Aby bylo možné ji zaplombovat?
(fotografie odpovídá stavu, jak jsem dům dostal do péče :))
Pavel Horský:
Elektroměr, HDO, hl. jistič, jistič HDO, nulový můstek by měly být na jedné desce. Deska má pak skryté dva šrouby, které se nedají povolit bez sejmutí zaplombovaných krytů elektroměru a HDO a tudíž je zabráněno vstupu do neměřených částí za deskou.
Kolem Brna může být zvyklost úplně jiná :-)
František Šohajda:
Citace
Revizi a papíry pro ČEZ - za 500
To myslíte cenu asi jen na PHM ?že? ;D (doh)
Pavel Horský:
A to je přesně ono, co mě může okamžitě našlápnout. Přijdu k zákazníkovi a ten na mě hned vyhrkne.....po třebuji udělat to a to..........za dvě hodiny to budete mít hotový a materiál bude stát tolik a tolik. Pak jen podávám pravou ruku k přání hezkého dne a zákazník již vidí jen vzdalující se moji maličkost.
Jan Šlezingr:
Pavel Horský
Proč se tak čílíte, vždyť nelicitujeme o ceně, já se jen informuji kolik to bude stát a co to bude obnášet. Protože nikdo nereagoval, tak jsem udělal vlastní nástřel, aby se mohlo říct - ne to je málo, ne to je moc. Kdybych přesně znal ceny a nutné položky, tak se neptám.
Asi jsem možná hloupý vesničan, ale zatím se mi u jiných místních (okruh 10 km) řemelníků nestalo, že by si někdo účtoval cestovné a přípravu na zakázku - zvlášť, pokud se jedná o rutinní zakázku. Předpokládám, že to bylo zahrnuto do hodinové sazby.
Co se týče ceny té revize - předpokládám elektrikáře, který přijede, vymění, zapojí, sám zreviduje a vydá papír.
Každopádně se smiřuji s tím, že dál budu platit radeji výpalné, protože se to holt vyplatí. Chraň pánbůh, aby se tady někdo urážel, že ho snad chci okrást - prostě reálná tržní cena zakázky, ke které jsme se tady po velkém úsilí dobrali cena převyšuje zisk, který by z investice plynul.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana