Kolik stojí výměna hlavního jističe a předrátování rozvaděče?
Pavel Horský:
Já se nečílím, jen jsem psal o tom, jak to v životě montéra chodí a s čím se v praxi občas setkává.
Lubomír Jindra:
Pokud pod těmi deskami není nehořlavá podložka (pravděpodobnos t 50 na 50), tak se musí všechny desky sundat a podložit. Protože však ze zadní stěny vedou po různu kabely, nelze podložku přimotnovat najednou, ale hezky rozřezávat na kousky, tak aby se v místě kabelových vývodů daly udělat výbrusy. Jenom tohle samotné je dost obtížná práce (staré kabely - opatrnost!) minimálně na hodinu ;)
Jaroslav Hasala:
V dané situaci bude zřejmě nejlepší zároveň i přemístit elektroměr, z fotografie není zřejmé, kde je elektroměr umístěný, ale předpokládám, že je v současnosti někde uvnitř budovy.
Rozvodné závody mají ve svých připojovacích podmínkách určeno, že elektroměr má být přístupný, má být tedy zvenku na budově, popř. zabudovaný do oplocení pozemku.
Rozvodné závody nemohou požadovat úpravu stávajícího, už připojeného místa, vyjma nějaké havarijní stavy. Mohou to ovšem požadovat při jakékoliv změně, navýšení příkonu, změně sazby apod. Podmínky se mohou u jednotlivých distributorů lišit. Jistě by bylo vhodné zjistit nejprve u distributora, jestli náhodou nebudou vyžadovat i změnu umístění elektroměru.
Ale i když to vyžadováno nebude, rozhodně by to nebylo od věci. Elektroměrový rozvaděč se dá koupit už hotový, jen se do něj osadí jistič před elektroměrem.
Radek Červený:
Sleduji tuto diskuzi, kam se vyvíjí. Koukal jsem na tu fotku, kterou jste zaslal. Ve vší slušnosti a počestnosti bez ironie to je velice slušný retrokousek. Pokud by mě zákazník oslovil, abych mu spočítal předrátování tohoto kousku, budu se s ním raději rovnou bavit o výměně celé skříně za novou, s novými prvky a výpletem.
Tento kousek předrátovat znamená ze zákazníka pouze tahat peníze, protože i s novým výpletem a novým jističem to bude pořád tak nějak bastl.
Tipuji to tak na padesátá až šedesátá léta, berte to tak, že to má svá leta za sebou. Ostatně dneska také už nejezdíte ve Spartaku, že? :)
František Sichinger:
A co třeba tenhle kousek :P
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana