Jak rozbehnout jenofazovy motor na 3f frekvencnim menici?
Jaroslav Kroupa Ji:
Jak rozbehnout jenofazovy motor na 3f frekvencnim menici?
potreboval bych poradit jak muzu rozbehnout jednofazovy ventilator s kondenzatorem (ventilator multivac CK 160B 71W) na frekvencnim menici SEW Eurodrive MC07A008-2B1-4-10.
Motor zapojim na jednu vystupni fazi menice ventilator se mi rozbehne ale v zapeti menic vyhodi chybu F-07 v manualu je popsano jako Prilis vysoke meziobvodove napeti.
Nekde tady v diskuzi jsem cetl ze je potreba vypnout hlidani fazi ale zadny takovy parametr v menici neni. Jeste mam menic lenze 33.8203_E neumel by to?
Tyristorova regulace je nevhodna a zarovky nebo odpory do serie jsou takove drasticke reseni.
Nemohl by mi prosim nekdo poradit? Nebo me aspon vyvest z toho ze takhle zarizeni nelze provozovat?
Regulatory jsou drahe a menice mi doma lezi a nic by to nestalo.
#106#
raj:
Chudák SEWácký Movitrac. Takhle ho trápit. Na F07 platí připojit brzdný odpor, ale stejně na tento druh provozu není stavěn. Existují speciální měniče na 1f. motor, hledejte zde v diskusích, někde jsem na to odpovídal.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Zdenek Rajmont 12.08.2010, 22:01
... hledejte zde v diskusích, někde jsem na to odpovídal.
Nojo, janže pán hledal ve sklepě .... a vaří z toho co našel.
Citace: Jaroslav Kroupa Ji 12.08.2010, 12:58
Regulatory jsou drahe a menice mi doma lezi a nic by to nestalo.
Rozmahel Vladimír:
Je otázka proč přes měnič. V místě není 230V? "Pokud by se jednalo jen o běh při 50Hz bez regulace, tak se nabízí trafo 400/230V. Je to ale jako když se šrábete za pravým uchem pravou nohou.
Jaroslav Kroupa Ji:
jeste pro doplneni informaci jsou to vsechno jednofazove napajene menice na 3f motor.
Chudák SEWácký Movitrac.Na F07 platí připojit brzdný odpor, ale stejně na tento druh provozu není stavěn.
Chapu ze dostava na prdel. ale zase tolik netrpi je na nej pripojen 70w ventilator a menic je 0,75 kw
jak pripojit ten brzdny odpor? na zbyvajici faze? znamena to osaleni menice?
ventilator ma odber 350 mA ten brzdny odpor by mel mit hodnotu 657 Ohmu.
(poklona) za rady.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana