Jak určit prostředí s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par

<< < (2/4) > >>

Jan Alin:
Citace: Antonín ŽIBRITA  22.07.2010, 22:36

Problém mám s tím, že mám být jedním z členů komise, jež zpracovává protokol o určení prostředí.

V tom případě určit množství látek, jejich zdroje, množství úniku, větrání a výpočet. Nezapomenout na to že překážky mohou značně ovlivnit větrání v prostoru. Vypadá to jednoduše ale problém bývá sehnat vlastnosti používaných látek pro výpočet.

Antonín ŽIBRITA:
Vlastnosti látek - to v tomto případě je "maličkost" mám je a dokonce i v převážné části v češtině.
Jen kde sehnat literaturu, jak se takovýto výpočet provádí.  :-[

Lubomír Jindra:
Co si vyžádat od dodavatele technologickéh o zařízení vyjádření, zda u samotných látek hrozí nebezpečí výbuchu případně jaké koncentrace výparů se budou v jakých místech haly vyskytovat?

Mám za to, že komise by se měla rozhodnout na základě faktických podkladů a vůbec měl by o tom zda je nebo není výbušné rozhodovat projektant elektro? Copak je to chemik? Nebo provozovatel? Nebo výrobce použité technologie?

Jan Alin:
Citace: Antonín ŽIBRITA  22.07.2010, 22:59

Vlastnosti látek - to v tomto případě je "maličkost" mám je a dokonce i v převážné části v češtině.

Jo to jsem si myslel vždycky taky a nakonec jsem zjistil že vím vše kromě toho co potřebuji.

Citace: Antonín ŽIBRITA  22.07.2010, 22:59

Jen kde sehnat literaturu, jak se takovýto výpočet provádí.  :-[

Jo to je právě to co si firmy nechávají draze zaplatit. Doporučuji začít studiem norem, tam je mustr jak dál.

Antonín ŽIBRITA:
Citace: Lubomír Jindra  22.07.2010, 23:02

Co si vyžádat od dodavatele technologickéh o zařízení vyjádření, zda u samotných látek hrozí nebezpečí výbuchu případně jaké koncentrace výparů se budou v jakých místech haly vyskytovat?

No to jsou ty limity (dolní a horní mez),  jež jsem uváděl v prvním příspěvku.

Citace: Lubomír Jindra  22.07.2010, 23:02

Mám za to, že komise by se měla rozhodnout na základě faktických podkladů a vůbec měl by o tom zda je nebo není výbušné rozhodovat projektant elektro? Copak je to chemik? Nebo provozovatel? Nebo výrobce použité technologie?

No a právě, že mám být členem komise a nechci udělat chybu, i když chybovati je lidské, ale při případné chybě bych asi nemohl klidně spát

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana