Jaká je průměrná denní spotřeba v bytě 3+1?
Miroslav Minařík:
Citace: Michal Chalupa 22.07.2010, 08:24
S elektromerem jsem to zkousel, ale vyslo mi, ze denne mame prumer cca 4.5 kWh.
Casto se tu na foru pracuje s prumernou rocni spotrebou 3 - 5 MWh za rok, z cehoz by vysla denni spotreba na cca 10.9kWh na den (4000/365).
Coz mi prijde jako sakra velikej rozdil.
A už jste zkusil sečíst vše co máte?
Lubomír Jindra:
Ujišťuji vás, že existují ještě mnohem větší sakra sakra velké rozdíly :D
IM:
Nevidím důvod proč nevěřit naměřené hodnotě pro její odlišnosti od blíže nedefinovaného statistického údaje. Navíc pokud naměřená spotřeba je v souladu s platbami.
Vztahy mezi instalovaným výkonem, výpočtovým zatížením, spotřebou atd. (v průmyslu) se zabývá ČSN 34 1610. Je cca 50 let stará tzn. údaje vycházející z používaných technologií jsou zastaralé a nikdo se nezabývá aktualizací.
Pak dochází např. k tomu, že pro instalovaný výkon 1200 kW si investor objedná transf. 1600 kVA. Projektanta k tomu nepotřebuje, chce "ušetřit".
Miroslav Minařík:
Výpočty a odhady spotřeby se svého času dost intenzivně ujímaly energetické firmy ... E.ON, ČEZ, PRE ...
A což takto oslovit nové "ambiciózní" dodavatele s "levnou" energií? Pokud vám spočítají, jak je výhodné a jisté od nich nakoupit právě nyní, zřejmě toho dost ví a spočítat vaši spotřebu je "brnkačka".
Tak jaké průměry?
Fuk Tomáš:
S elektromerem jsem to zkousel, ale vyslo mi, ze denne mame prumer cca 4.5 kWh.
Casto se tu na foru pracuje s prumernou rocni spotrebou 3 - 5 MWh za rok, z cehoz by vysla denni spotreba na cca 10.9kWh na den (4000/365).
Ona také žádná průměrná domácnost neexistuje. To by musela část bytu vytápět elektricky, pro někoho vařit na elektřině a pro někoho na plynu, dva dny v roce si pustit klimatizaci, mít malý venkovní vyhřívaný bazének (spíš vaničku), košile dávat do prádelny a ostatní si prát sami a tak podobně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana