Je nutné propojit svorkovnici PE(N) s tyčovým zemničem hromosvodu?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek 23.03.2011, 07:19
Ale kolega Fuk již několikrát dost jasně odpověděl, ovšem stále si neuvědomuje, že schopnost číst, není automaticky podmíněna pochopením významu slov a jeho sloučením s fyzikálním pravidly, byť by byly zcela základního charakteru. Jako pomůcku zvolil proto literaturu známou všem mužům, nezlobte se na něj, i já bych nezvládl vysvětlit tyto principy a nepřekročit složitostí výkladu Teletubbies.
Zase jako obvykle chybí konkrétní odpověď jako u p.Fuka.
Holt odpovídat na jednoduchou otázku nicneříkajícim i větami je asi také způsob vyjadřování.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský 23.03.2011, 06:36
...vy sice víte,že spojení PE se stávajícím zemničem dle původní otázky tazatele je nesmysl...
Naopak, já vím, že je třeba na místě posoudit situaci - avšak s pravděpodobnos tí hraničící s jistotou lze říci, že spojení PE se stávajícím zemničem bude správné (neříkám že dostačující) řešení.
Pokud máte zájem, abych vám to vysvětlil podrobněji, rád to udělám. Pro vás za speciálně sníženou sazbu 1.000 Kč/h (při minimálním rozsahu konzultací 20 hodin).
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš 23.03.2011, 09:47
Naopak, já vím, že je třeba na místě posoudit situaci - avšak s pravděpodobnos tí hraničící s jistotou lze říci, že spojení PE se stávajícím zemničem bude správné (neříkám že dostačující) řešení.
Pokud máte zájem, abych vám to vysvětlil podrobněji, rád to udělám. Pro vás za speciálně sníženou sazbu 1.000 Kč/h (při minimálním rozsahu konzultací 20 hodin).
(poklona) za nabídku objednávku dostanete co nejdříve.
Patúc Jaroslav:
Citace: Jaroslav Ratiborský 28.07.2010, 07:03
Já osobně bych se vrátil k původní otázce.
Tazateli doporučuji nespojovat svorkovnici PE(N) s tyčovým zemničem hromosvodu.
Spojením svorkovnice PE(N) s tyčovým zemničem může být zavlečeno do sítě přepětí nebo část případného bleskového proudu.
Spojiť, či nespojiť má svoje pravidlá. Závisí to od tzv. preskokovej vzdialenosti blesku medzi zvodmi bleskozvodu a rozvodom nn a taktiež anténnym zvodom.
Fuk Tomáš:
Citace: Patúc Jaroslav 23.03.2011, 20:26
Spojiť, či nespojiť má svoje pravidlá. Závisí to od tzv. preskokovej vzdialenosti blesku medzi zvodmi bleskozvodu a rozvodom nn a taktiež anténnym zvodom.
Bezpečná izolační vzdálenost se ovšem netýká pouze nn rozvodů a anténního svodu, ale i dalších částí stavby a také osob. To jen tak na okraj.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana