Je nebezpečné za bouřky v Praze nosit deštník?
Jirka Š. Svejkovský:
Ne vždycky se to vyplatí. Mému známému takhle před několika lety umřel táta. :(
Takže jak se začne blížit bouřka, pruty do futrálu a od vody! A nemusí být ani z uhlíku, stačí, že jsou dlouhé a štíhlé. Navíc většinou okolo rybníka rostou nějaké stromy.
Radek Červený:
Citace: Mirek Jákl 09.07.2010, 20:29
V práci se u nás bavily holky o tom...
A jezdí Vaše holky do práce po Praze autem? A ví. kolik lidí ročně zemře v autě při dopravních nehodách v Praze? A kolik jich zemře v Praze po zasažení bleskem? Jsou to nesrovnatelné údaje. Až budou chodit do práce pěšky, má smysl se zabývat dalším bodem, například deštníkem při bouřce :)
Odcituji tu pár údajů z příručky Život s blesky, která poskytuje informace a tipy pro správné chování za bouřky, vydané firmou Dehn.
Základní pravidlo pro přežití - pokud se ozve zahřmění do 5 sekund od zablýsknutí, ihned zaujměte pozici ve dřepu.
Podřep může zachránit život. Nohy těsně semknout s pažemi, schovat hlavu. Zahodit deštník!! Dodržet vzdálenost od ostatních osob 5 metrů.
Tato příručka bohužel chůzi po Praze s deštníkem neřeší :'(, ale dále v kapitole chování na sportovištích vyloženě píše, že je nutno s předstihem odložit vlajky a deštníky ;)
Tak si to přeberte ;)
Paradoxně je jeden z nejbezpečnější ch úkrytů na volném prostranství při bouřce auto, ale auto vyrobené z plechu, ne žádná francouzská karikatura auta vyrobená z trsátek na kytaru (zle)
Jiří Schwarz:
Citace: Radek Červený 12.07.2010, 18:55
Základní pravidlo pro přežití - pokud se ozve zahřmění do 5 sekund od zablýsknutí, ihned zaujměte pozici ve dřepu.
Proč mám takový pocit, že už jsem "5 vteřin po smrti"...?
Je celkem dobré nepohybovat se v těsné blízkosti našeho kostela - pár blesků už jej trefilo, dokonce byl nějaký čas šikmo křížek, než jej další bouřka schodila dolů...
Taky jsem se setkal s "nevědeckou teorií", že když vysílá radiostanice, podporuje to ionizaci vzduchu a tím to i podporuje vodivost vzduchu a vznik vstřícného výboje...
A ten "náprdelní parazit" občas komunikuje se sítí i když já právě "netelefonuji"...
František Šohajda:
Deštník až tak nevadí...bacha na krokové napětí a hlavně kde stojíte?...asfalt je lepší podklad jako když stojíte v blátě a vodě...... ;D
Mirek Jákl:
Citace: Radek Červený 12.07.2010, 18:55
A jezdí Vaše holky do práce po Praze autem?
Podřep může zachránit život. Nohy těsně semknout s pažemi, schovat hlavu. Zahodit deštník! Dodržet vzdálenost od ostatních osob 5 metrů.
Tato příručka bohužel chůzi po Praze s deštníkem neřeší :'(,
Naše holky jezdí do práce metrem... To je myslím dostatečná ochrana! Ale pouze před bleskem... ;D
Ješte by mohly chodit v kovovém brnění... Jako ochrana před vším! ::) Ale to by asi nechtěly ani za příplatek...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana