Je nebezpečné za bouřky v Praze nosit deštník?

<< < (3/4) > >>

Jan Alin:
Vzhledem k tomu že blesky mají všeobecně v oblibě rohy, špičky a hroty tak jisté nebezpečí určitě existuje, ono obecně není dobrý nápad chodit za bouřky po procházkách a to už jak s deštníkem tak bez něj. Ovšem větší nebezpečí je v tom že vás přepadnou a okradou než že se do vás trefí blesk, jakou roli může hrát deštník v tomto případě si netroufám odhadnout. Toto platí pro oblast Prahy, ve volném terénu na louce na kopci bych si dovolil tvrdit že to bude obráceně.  ;)

Zdenek Hejčl:
Trošku to souvisí, tak jedna scénka ze života:
Byli jsme na vandru ve Slovenském ráji a cestou na Kláštorisko přes Čertovu sihoť v závěrečném stoupáku nás chytla pěkné bouřka. Jen kousek od cíle, ale zůstali jsme v lese, zalezli do mlází mezi malé smrčky přečkat tu slotu. Najednou rána v blízkosti udeřil blesk. Po bouřce jsme vyrazili k cíli a po 100 metrech jsme narazili na mohutný smrk u cesty do kterého udeřilo. Byly tam krásně vytrhané kořeny, jak výboj rozptýlil do země. Stopa blesku po kmenu, jinak koruna celkem v pořádku. Naštěstí se pod tím smrkem nikdo neschovával.

Jirka Š.:
Někde jsem zaslechl, že nejnebezpečněj ším sportem z hlediska možného úderu blesku je golf. Ale znáte to, může to být kachna  ;)

Lubomír Jindra:
Ještě mě napadl druhý fakt proč by mohl být deštník lepší, bez deštníku bude člověk mokrý od hlavy až k patě, lze tedy říci že je lépe uzemněn.

Když je člověk mokrý ... kdysi jsem štípal kabel, kde jednou asi za 3,5minuty chodí kratičký signál cca700V v děšti ve výkopu. Náhoda je sviňa  :D

Pavel Horský:
Ženský v Praze trápí deštníky za bouřky a např. rybáři nic neřeší. Rybářské pruty jsou dnes z uhlíkových vláken a za bouřky se vesele chytá, jako by se nic nedělo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana