Jak bude finančně náročné uložení vedení vn ze sloupů do země?
Jan hruša:
Pro upřesnění se jedná o situaci, že developer si dojednal v územním plánu to, že vedení v rámci jeho výstavby půjde do země, ale řekl, že odmítá řešit situaci dál než se ho týká. Město tak oslovilo majitele pozemků když se jednalo o územním plánu, kteří se nyní snaží pozemky prodat. Majitelé nekomikovali a celkově nejevili vůli jednat o podmínkách a možmosti se domluvit a tak město řeklo, že v územním plánu nic tedy měnit nebude. V této chvíli se majitelé snaží dotčené pozemky prodat. Bohužel tvar pozemků nedovoluje v podstatě zastavět 3 z 6 pozemků z důvodu ochranného pásma a majitelé nejsou ochotni jednat. V této chvíli jsem rozhodnut od koupi odstoupit, protože by se jednalo o velmi nejistou akci a pozemek v této hodnotě a navíc znehodnocení ochranným pásmem je dost nejistá investice. Budu hledat jiný pozemek a doufám, že nebude podobný problém.
Když jsem se dnes vracel z cyklovyjížďky tak jsem pozoroval kolik pozemků a budov stojí u vn 22kV. Překvapilo mě kolik lidí je ochotno u vedení bydlet. Nejhorší bylo zjištění, že si lidé u Mnichova Hradiště, obec Ptýrov, postavili domy v blízkosti vedení 400kV, 110kV. Vzdálenost od vodiče je cca 25 metrů k domu.....
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana