Opravdu si musím zajistit pojistkovou skříň SP100 i připojení do ní?

(1/3) > >>

radekct:
Dostali jsme vyjádření ČEZu o splnění podmínek potřebných ke změně příkonu viz. příloha.
Zajímá mě jestli větou ,  
"Připojení svodem do pojistkové skříně SP100 s nožovými pojistkami"

chápu dobře, že si mám zajistit jak SP100 tak i do ní připojení.
Nevím proč, ale mám zažito, že po RISku (SP 100) je to majetkem ČEZu a tyhle montáže si provádí sám popřípadě smluvní partneři.

#105#

Jiří Šmíd:
Citace: radekct  22.06.2010, 00:05

Dostali jsme vyjádření ČEZu o splnění podmínek potřebných ke změně příkonu viz. příloha.
Zajímá mě jestli větou ,  
"Připojení svodem do pojistkové skříně SP100 s nožovými pojistkami"

chápu dobře, že si mám zajistit jak SP100 tak i do ní připojení.
Nevím proč, ale mám zažito, že po RISku (SP 100) je to majetkem ČEZu a tyhle montáže si provádí sám popřípadě smluvní partneři.

#105#

Dnes se již distribuční společnosti nijak moc nehrnou do toho, aby vlastnily všechny kabely a skříně. Takže je to i možné zejména je li to na vašem pozemku nebo domě. Nejlepší ale bude, když se zastavíte na služebně do jejíhož rajonu patříte a proberete podrobnosti s technikem.

zazi:
Je to divné. Napište mi prosím číslo stanoviska 412........

Pavel Ryšavý:
To je stanovisko ke změně, ne?
Není tam už stávající HDS - SP 100? Nechtějí po vás pouze nový kabel (mezi ER a HDS) ukončený ve stávající skříní?

Jan Franěk:
Z mé osobní zkušenosti soudím, že to klidně ČEZ udělá, na vlastní náklady, ale čekací doba na projektovou dokumentaci a vlastní realizaci bývá minimálně 10 měsíců a to i přes urgence.
Vlastně vás tlačí k tomu, že pokud spěcháte, máte si to udělat na vlastní náklady.

V posledním roce jsem toto řešil minimálně 5x. Místní obec čekala na první připojení, od zaplacení poplatku 10,5 měsíce a to i přes mnoho urgencí (mých i starosty). Poslední přípojení jsem dělal v minulém týdnu a to si obec raději zaplatila montáž i materiál. Provedeno do 1 měsíce, včetně vypínání sítě od ČEZu, od zaplacení poplatku. Jinak by obecní byt opět ležel ladem skoro rok.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana