Proč mi nejde výstupní napětí u generátoru?
MrCarter:
Napětí na výstupních svorkách jsem měřil zkoušečkou,měřil jsem je i na koncových kondenzátorech,kam nešlo.Na primárních kondenzátorech u sběracích uhlíků napětí normálně ukazovalo.Hodn ota proudu byla mezi 6-8 A,pohonná jednotka má samozřejmě regulátor,výkon 9HP,takže spolehlivě udrží kmitočet.Odpor ové pružiny byly horké.Ještě jedna věc-polový přepínač jsem musel propojit zvnějšku,myslím ty dvě svorky při pohledu shora,jinak to neukazovalo nic.
Jiří Schwarz:
Citace: MrCarter 21.06.2010, 11:44
Napětí na výstupních svorkách jsem měřil zkoušečkou
Co to je "měřit zkoušečkou"?
Pokud je tou zkoušečkou myšlena doutnavková zkoušečka, nazývaná časté též fázovka, s tou se toho na výstupu generátoru moc "nezměří", především pokud by byl výstup v síti IT (což by snad měl být!)
Kalina Jiří:
Pane MrCarter,
na přepínači jste propojil výstup z generátoru do zkratu. Proto máte napětí a frekvenci s nulovou hodnotou. Ampérmetr vám ukazuje zkratový proud.
Vámi instalovanou propojku na přepínači zdemontujte, na výstup z generátoru připojte nějakou zátěž (třeba žárovku 230V/100W) a zkuste to znovu zprovoznit. Otočným knoflíkem napravo si můžete regulovat velikost napětí na výstupu z generátoru.
František Šohajda:
Nechci vás zrazovat od bádací práce...ale kdyby jsme byl někde i třeba "na fušce" tak si vyděláte na nový generátor i s motorem...dnes jsou v obchodech tisíce!!!A nejsou drahé-řekl bych za facku!! ;)
PS: Také jsem to dělával jako Vy ale dnes se to už vůbec nevyplatí !!
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana