Jak byste definovali pojem "Technická zpráva"?

<< < (6/6)

Kamil Novák:
Citace: Josef Pentoda  09.06.2010, 19:35

Nejde řešit vše jenom nařízením, ale je třeba se řídit i rozumem.
Z teoretického a logického hlediska s tím naprosto souhlasím.  (jednicka)
Nerad bych vypadal, že zrovna já tento způsob řešení problémů upozaďuji. Naopak! Mohu o tom dokonce předložit důkaz-jestliže do zdejšího vyhledávače zadáte frázi "zdravý rozum",  pak zjistíte že nejčastěji toto spojení používám právě já.  o:-)
Bohužel systém je nastaven tak, že je-li zdravý rozum v konfliktu s nějakým úředním papírem, pak ten papír má většinou navrch.
To se s námi táhne minimálně již od dob C. a K. mocnářství a v dohledné době se na tom sotva něco změní.
Nechci malovat na zeď, ale za vydatného snažení tisíců úředníku v Bruselu a Štrasburku to vypadá spíš na opačnou tendenci.  :-\

Citace: Josef Pentoda  09.06.2010, 19:35

Kolego  Nováku a  myslíte, že nás neotloukají. Otloukají a dost. Musíte každých 5 let obhájit kus papíru. Na jehož základě máte mnoho odpovědnosti. Jinak řečeno jste jednou nohou v hrobě a druhou v kriminálu. Jedinou svobodu máte  dát razítko, nebo nedat. Není to trochu málo?
Mám občas možnost být u "řádění" hygieniků, SÚJB (jaderná bezpečnost),  SÚKL (léčiva),  inspekce životního prostředí... atd.
Kam se s naší vyhl.50 na požadavky těchto institucí hrabeme.  Ve srovnání s nimi na tom (elektrikáři) nejsme vůbec zle.  (beach)

Lubomír Jindra:
Citace: Kamil Novák  09.06.2010, 22:40

Mám občas možnost být u "řádění" hygieniků, SÚJB (jaderná bezpečnost),  SÚKL (léčiva),  inspekce životního prostředí... atd.

Dobré pak je pracovat na stavbě kde je hodně suti, prachu a rámusu. Tam se nikomu na kontrolu čehokoli chodit nechce a člověk "má klid" na práci. (samozřejmě myšleno s nadsázkou  ;))

Miloslav Dunda:
Na malé stavbě typu rodinného domu, to někdy bývají různé cancy. nicméně na větších technologickýc h celcích je ta technická zpráva velice dost důležitá a většinou nebývá odfláknutá.

Kamil Novák:
Citace: Miloslav Dunda  13.06.2010, 17:06

Na malé stavbě typu rodinného domu, to někdy bývají různé cancy. nicméně na větších technologickýc h celcích je ta technická zpráva velice dost důležitá a většinou nebývá odfláknutá.

Kdyby se bláboly kopírovaly jen u drobných staveb typu rodinný dům, tak by to nebylo ještě tak zlé.
Ale koukal byste, kolik nesmyslů jsou "takyprojektant i" schopni vypotit třeba v případě zdravotnictví.
Vyskytují se dva extrémy :
1) např. kardiologický oper. sál podle projektu lehce zaměníte s nějakou kanceláří
2) vyšetřovna očního lékaře vypadá podle projektu jako onen kardiosál.  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana