Jak udělat z jednosazbového elektroměrového rozvaděče dvousazbový?
Petr S.:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 05.06.2010, 21:54
Problém je v tom, že ČEZ Distribuce vám nejspíš nepovolí elektroměrák bez místa pro HDO. To váš projektant neví?
EDIT: Napsal jste Projekt pro ohlášení stavby?
Ano napsal. Projekt na elektro přípojku se dokládal stavebnímu úřadu. Mám vám jej sem nafotit?
Jirka Š. Svejkovský:
Zvláštní, stavební úřad zajímá způsob měření el. energie? Tyto údaje v tomto stupni projektu vůbec být nemusí.
Někdy se ale vypracovávají kombinované projekty, aby tam bylo všechno pro SÚ, dalo se to z toho postavit a stavebník ušetřil za prováděcí projekt. Obyčejně to pak u větších staveb dopadá nedobře.
ALCR:
pro Petr S.
Z původně jednosazbového elektroměrovéh o rozvaděče se dá udělat dvousazbový a to i u ČEZu, technicky to není vůbec problém. Na problém, ale narazíte při vyřizování povolení této úpravy, neochotných úředníků-"techniků" ČEZu je obdobné množství jako těch obecních a státních.
Osobně, vám moc šancí, že si tuto úpravu dohodnete individuálně nedávám, chce to sehnat firmu, nebo elektrikáře, který umí jednat z ČEZ a ví za kým jít + provede požadovanou úpravu a vystaví přihlášku s revizí.
Viz foto, že to jde i u ČEZu když se jim chce.
Na fotce je elektroměr s montážní redukcí na přijímač HDO, ale dostupné jsou i elektroměry, které mají přijímač HDO už přímo v sobě zabudován.
Martin Šedivý:
JJ, jen musíme vědět, kde v ČEZu vhodně protopit. Ač mnou neopěvované PRE považuje elměry s integrovaným HDO za standart.
Petr S.:
Všem diskutujícím (poklona) .
Za pomoci známého jsem si sjednal schůzku s pracovníkem měření z místní pobočky ČEZu (SME). Vysvětlil mi, že instalovat HDO na kryt elektroměru v naší oblasti nelze protože tyto kryty jsou pouze v Praze. Totéž platí o možnosti nainstalování elektroměru s integrovaným modulem HDO.
Upozornil mě, že přibližně za 2 roky má být nový systém (snad AMS jestli si to dobře pamatuju), kvůli kterému se budou všechny elektroměry předělávat a protot prý nemám hledat jinou možnost než zabrat daný rozvaděč pro sebe a se sousedem se složit na jeden nový sloupek, který přidáme hned vedle. Napojení nového pilíře pro souseda mám nechat prý na souseda, protože ten bude muset stejně zavolat revizního technika kvůli revizi zapojení odběrného místa.
Takže teď už jen zbývá najít správný (a levný) pilířek s elektroměrovým rozvaděčem a je to.
Ještě jeden dotaz:
Musí mít nový elektroměrový sloupek, který přisadíme k tomu stávajícímu pojistkovou skříň?
Který koupit?
1.
http://www.dck.cz/konfigurator/helga-vyhodnoceni.htm?distribuce=cez&pripojka_typ=ss&elektromer=ano&elektromer_typ=dvoutarif&prepeti_typ=B&konstrukce=pilir&B1=Pokra%E8ovat
2.
http://www.dck.cz/konfigurator/helga-vyhodnoceni.htm?distribuce=cez&pripojka=ano&pripojka_typ=sp&elektromer=ano&elektromer_typ=dvoutarif&prepeti_typ=B&konstrukce=pilir&B1=Pokra%E8ovat
Petr S.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana