Jak udělat z jednosazbového elektroměrového rozvaděče dvousazbový?

(1/5) > >>

Petr S.:
Na obecním pozemku stojí elektroměrový plastový pilíř zn. ESTA, který je pro dva jednosazbové elektroměry (pro dva popzemky). Elektrikář mě upozornil, že do něj dám dvousazbový elektroměr jedině v případě, že bych zabral místo i pro sousedův elektroměr. V tomto případě bych musel sousedovi koupit další sloupek, který bych dal vedle stávajícího.

Díval jsem se na elektroměry dvousazbové a jednosazbové a velikostně jsou stejné. V čem je tedy problém? V tom plastovém sloupku je podle mě místa dost. Jde nějakým zplsobem udělat ze sloupku určeného pro dva jednosazbové elektroměry sloupek pro dva dvousazbové?

#105#

Jaroslav Hasala:
Problém je v dalším přístroji, který se nazývá "příjímač HDO".
Pro tento přístroj je zapotřebí určité místo.
Rozvaděč na obrázku by šel upravit tak, že by tam bylo místo pro jeden elektroměr a jeden přijímač HDO, ale pro vašeho souseda už by nezbylo nic.
Řešením je montáž druhého rozvaděče, tak jak jste psal.

Petr S.:
 (poklona)  za odpověď.
Sousedovi tedy musím koupit sloupek. Je vhodný tento? ER212/NKP7P-C
Je to ten první na následujícím odkazu.

http://www.dck.cz/konfigurator/helga-vyhodnoceni.htm?distribuce=cez&pripojka_typ=ss&elektromer=ano&elektromer_typ=dvoutarif&prepeti_typ=B&konstrukce=pilir&B1=Pokra%E8ovat

Ve sloupku, který jsem uvedl na fotkách jsou i pojistky pro dva elektroměry. Může je soused využít? Nebo mu musím koupit sloupek, který má v sobě i pojistkovou skříň, aby to bylo v jednom sloupku pohromadě?
Byl by vhodný tento? HELGA 2A-N-C
Je to ten první na následujícím odkazu.

http://www.dck.cz/konfigurator/helga-vyhodnoceni.htm?distribuce=cez&pripojka=ano&pripojka_typ=sp&elektromer=ano&elektromer_typ=dvoutarif&prepeti_typ=B&konstrukce=pilir&B1=Pokra%E8ovat

Koupím tedy správný sloupek, usadím ho vedle stávajícího. Co dál? Musí mnou zavolaný elektrikář natáhnout propojovací kabel k přívodu, který je v "mém" sloupku? Nebo to už dělá ČEZ? Neo počkat jestli soused bude někdy stavět a dořešit to potom?

Díky Petr S.

Martin Šedivý:
PRE má přijímač HDO umístěn již v elektroměru, ale asi jste u jiné společnosti. Navíc jsem nezahlédl vodiče pro povely. Snad jsou za deskou.

Petr S.:
Jsme u ČEZu. Vodiče pro signál také nikde nevidím. Je možné, že tam ty vodiče nejsou?
Před stavbou RD jsem si říkal, že alespoň elektriku máme vřešenou... :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana