Jak postupovat při výrobě rozvaděčů?
Jirka Š. Svejkovský:
Narážíme na letitý problém s bytovými rozvaděči (PL, jističová skříň). Téměř nikdy není výrobkem firmy vlastnící patřičná oprávnění. Nikdy na něj není zkouška PTTA. Pokud existuje PD, tak je zmíňen pouze jako jednopólák. Kontola oteplení, nebo výpočet zkratových poměrů neexistuje. Zkouška elektrické pevnosti? Haha!
Je to jasné porušní povinnosti montážníka i provozovatele a důvod k vystavení RZ se závěrem není schopno bezpečného provozu.
Kolik domácností by zůstalo bez proudu?
tomáš buřival:
A kolik domácností má jenom jednu revizní zprávu - výchozí, z doby postavení domu? Typuji 99,9%
Fuk Tomáš:
Citace: tomáš buřival 12.05.2010, 23:13
A kolik domácností má jenom jednu revizní zprávu - výchozí, z doby postavení domu? Typuji 99,9%
Většinou ani tu.
Martin Mlkar:
Takže jestli jsem z diskuse dobře pochopil - revizní technik nezahrnuje do revize rozvaděč neboť je to výrobek, ale měl by uvést do revizní zprávy upozornění na to, že rozvaděč nemá výrobní štítek, zkrátka veškerou potřebnou dokumentaci. Pochopil jsem správně?
Lukáš Malík:
Citace: tomáš buřival 12.05.2010, 23:13
99,9 procent ji spíš nemá (no)
A taky kolik novostaveb by zůstalo bez proudu, nikde jsem neviděl ani štítek, natož tak zkoušku PTTA ??
Holt výroba nebo sestavení rozvaděče je a bude pořád omílané téma a vždy budou dvě strany proti sobě ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana