Mohou být svody hromosvodu realizace v r. cca 1970 na obj. jen na jedné straně?
Radek Kroutil:
Citace: Jan Alin 04.05.2010, 16:01
Pokud souhlasí celkový počet svodů tak v odůvodněných případech bylo možno vytvořit svody jen po jedné straně objektu. Jsou místa kde zemnič neuděláte ani kdyby jste se rozkrájeli, klasicky jsou to chodníky přeplněné energovody, vodovody, světlovody a nevímčehoještě vody. Citovaná slova "pokud možno" by pro mě byla při revizi postačující a každý případ bych řešil podle konkrétní situace individuálně.
Souhlasím. Koukněte se třeba na řadové objekty třeba v Praze na Vinohradech, nebo Žižkově. Všechny svody vedou do dvorů. Nehledě na to, jak by asi dlouho vydržely svody u chodníků, které si každy pes značkuje? Nebo objekty na Starém městě. Co by tomu říkali památkáři, kdybych pres fresky na štítech vytvořil krásný, svislý a lesklý vertikální svod? A ještě na něj dát cedulku, že při bouřce se tam nemá nikdo pohybovat? (zle)
Nehledě na to, jak by se tvářili, že rozkopu historickou dlažbu (vytvoření zemniče) , protože to musí být dle norem...
Pavel Horský:
Citace: Radek Kroutil 04.05.2010, 17:54
Souhlasím. Koukněte se třeba na řadové objekty třeba v Praze na Vinohradech, nebo Žižkově. Všechny svody vedou do dvorů. Nehledě na to, jak by asi dlouho vydržely svody u chodníků, které si každy pes značkuje? Nebo objekty na Starém městě. Co by tomu říkali památkáři, kdybych pres fresky na štítech vytvořil krásný, svislý a lesklý vertikální svod? A ještě na něj dát cedulku, že při bouřce se tam nemá nikdo pohybovat? (zle)
Nehledě na to, jak by se tvářili, že rozkopu historickou dlažbu (vytvoření zemniče) , protože to musí být dle norem...
Tady se nedá jinak, než souhlasit. (jednicka)
Martin Mlkar:
Tak teď nevím. Názory se různí ale nikdo nenapsal musí nebo nemusí. Mám to tedy brát tak, že pokud je v normě napsáno pokud možno je možné, aby svody byly jen z jedné strany?
Citace: Jan Alin 04.05.2010, 17:32
Mám stejnou. Máte pravdu v tom, že tam není napsáno že na severní straně domu č.p.1 v Praze 1 nemusí být svody ale to bych za tak velký problém nepovažoval. :D
Prostě to berte jako můj osobní názor o jehož správnosti si můžete udělat názor vlastní a já proti tomu nic nemám. ;)
Proto jsem se ptal z jakého článku normy jste vycházel. Odpověděl jste mě článkem normy 62 a 63 a po-té jste napsal, že je to pouze Váš názor.
Jan Alin:
Citace: Martin Mlkar 04.05.2010, 18:36
Tak teď nevím. Názory se různí ale nikdo nenapsal musí nebo nemusí. Mám to tedy brát tak, že pokud je v normě napsáno pokud možno je možné, aby svody byly jen z jedné strany?
Když je v normě napsáno "pokud možno" tak mohou být svody jen z jedné strany pokud je pro to nějaký závažný důvod.
Citace: Martin Mlkar 04.05.2010, 18:36
Proto jsem se ptal z jakého článku normy jste vycházel. Odpověděl jste mě článkem normy 62 a 63 a po-té jste napsal, že je to pouze váš názor.
Ptal jste se mě na články normy ze kterých jsem vycházel, tak jsem napsal 62 a 63. Předpokládal jsem že si je přečtete. Pak jste napsal "Tam nic takového není." na to jsem odpověděl už víceméně žertovně protože se sem chodím odreagovat a jsem toho názoru že kdo nechce pochopit toho nemá cenu přesvědčovat.
Pokud chcete odborné vyjádření s razítkem a podpisem tak se můžeme domluvit na ceně a klidně se vám vyjádřím, i tak vám odpovím jako p.Kříž na Inelu "dle mého názoru".
Martin Mlkar:
Co je ale ten závažný důvod. Snad chodník v němž jsou umístěny rozvody plynu, elektriky, vody,.....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana