Mám se stát spoluvlastníkem transformátoru?
Tůma František:
Podal jsem E.onu žádost o připojení k distribuční soustavě. Dosud jsem platil za elektřinu ve formě nájemného vlastníku transformátoru, se kterým podnikáme ve společném areálu. Trafo souseda je blízko a vede od nej kabel do areálu.
E.on ve svém stanovisku požaduje připojení z jiného místa vzdáleného cca 300 metrů s tím, že si přípojku zaplatím. Domnívám se, že je to proto, že E.on není vlastníkem trafa a proto z nej nechce nebo nemůže připojit. Bylo by možné řešit situaci tak, že se staneme spoluvlastníky trafa? Jak se vlastnictví trafa eviduje?
#uft#
Radek Kroutil:
A není v tom háček, že dosud jste byl brán jako velkoodběratel a teď chcete obyč.připojení?
Fuk Tomáš:
Citace: Tůma František 08.04.2010, 15:41
Bylo by možné řešit situaci tak, že se staneme spoluvlastníky trafa? Jak se vlastnictví trafa eviduje?
A proč se na to ptáte nás, a ne E.ONu a majitele trafa?
A utáhne to trafo součet Vámi požadovaného příkonu a příkonu nasmlouvaného tím sousedem?
Tůma František:
Mluvil jsem s technikem E.onu, problém je ve vlastnictví trafa, nemohou mě připojit z trafostanice, která není jejich ani moje. Jinde bych problémy nehledal - příkon se nezvýší, pouze se rozdělí na 2 menší cca
60 + 100 kW. Areál je na okraji obce a trafo, ze kterého nás nechtějí připojit, je pouze pro něj. Budovy
a pozemky v areálu vlastním já, získal jsem je od pozemkového fondu - kupní smlouvy řešily pouze nemovitosti a vlastnictví trafa se během předchozích nepovedených privatizací někde ztratilo. Se sousedem, který je v areálu v nájmu a který je podle všeho vlastníkem trafa, máme korektní vztahy.
Kdyby bylo možné spoluvlastnict ví trafa, určitě bychom se nějak domluvili. Posílám podobný dotaz na E.on
ale předpokládám, že dostanu formální odpověď ve stylu nejde to. Nevíte někdo, zda je možné, aby jedno trafo vlastnilo více subjektů nebo alespoň jaký zákon či vyhláška to řeší?
rejpal2:
No myslím, že není vůbec problém, aby bylo nějaké trafo ve spoluvlastnict ví více osob. To takhle mrknout se do katastru, zda je na dotyčném pozemku vyznačena stavba a něco o ní (způsobí využití, vlastník)? - nahlizenidokn. cuzk.cz
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana