Mám spojit s vodičem PE hliníkovou konstrukci fotovoltaické elektrárny?

(1/3) > >>

Tomáš Boráň:
Provádím montáž fotovoltaické elektrárny na střeše domu. Mám dilema jestli spojit hliníkovou konstrukci  s vodičem PE ,  nebo nespojit s vodičem PE a spojit ji s hromosvodem ,  který má svod cca 70cm od konstrukce.
Plocha elektrárny pokrývá téměř celou střechu.Fotovo ltaické panely mají hliníkový rám ,  ale nemají žádnou svorku PE. Můj názor je nespojit ani s PE ani s hromosvodem.

#117#

Pavel Ryšavý:
Zda je nutno připojit PE zjistíte buď v projektu, nebo v dokumentaci od výrobce panelu. Pravděpodobně připojení není nutné, jinak by výrobce příslušnou svorku připravil, a tento fakt v dokumentaci poznamenal.
Zda připojit či nepřipojit řeší jistě projektová dokumentace, kde projektant znalý místní situace posoudil tzv. dostatečnou vzdálenost, i ochranný prostor hromosvodní soustavy a navrhl řešení.
Pokud to v projektu není, reklamujte jej.

Jan Hájek:
Pokud se chcete , ,doškolit,,  ochranu před bleskem a přepětím pro FVE, tak se mrkněte sem na podklady ze školení: Fotovoltaika 2009
Zbytek o ochraně před bleskem a FVE najdete tady na rozcestníku: ROZCESTNÍK

Jirka Š. Svejkovský:
Projekt to řeší jak?

Miroslav Macek:
Asi by to chtělo nějakou fotku nebo bližší popis. Jde-li o klasickou sedlovou střechu, je důležitá zejména vzdálenost panelů od hřebenu střechy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana