Jakou zvolit charakteristiku jističe pro svítidla s elektronickými předřadníky?
Petr Doležal:
Já osobně bohužel neznám, rád bych se ovšem mýlil. Opět musím s nostalgií vzpomenout na Elektrosvit Nové Zámky, kdy výrobce udával činný výkon zdroje, činný příkon celého svítidla vč.předřadníku a ještě celkový proud, ze kterého šel určit kýžený účiník.
Čo bolo, to bolo. Dnes musíte tyto údaje dodatečně páčit od dodavatele.
Příklad katalogu Elektrosvitu viz:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,12310.0.html
v příspěvku z 17.04.2009, 16:30
Pravda, katalogy se týkaly jen klasických tlumivek, ale jde o princip úplnosti podkladů
Martin.Mlkar:
Hledal jsem a našel jsem např. u Vyrtycha takovou hezkou tabulku proudů a příkonů svítidel. Celkový příkon např. u zářivky s elektronickým předřadníkem 2x36W je 73,6W. Nevím však jako EP jsou tam dodávány. Vycházím tedy např. z katalogu OSRAM z EP QTP8 2x36 kde je tedy max počet svítidel na jištění B10A - 17 ks a celkový příkon mě vychází tedy cca stejný jako udává výrobce svítidel.
Jak je to po-té z jištěním resp. s dimenzováním kabelu pro tyto svítidla a samotným napájením u 3f obvodu?
Mějme "jednoduchý" příklad:
30ks zářivek 2x36W s EP a k poslednímu svítidlu od jištění 50m. Jako jištění dám 3xB10A a svítidla rozdělím po 10ks na 1f jističe splní hodnota jističů a jejich charakteristik a splní podmínku udávanou v katalogu OSRAMU. Ale kabel použiji třeba CYKY 5Cx1,5 jakou roli budou hrát v tomto případě vyšší harmonické? Bude se nadměrně zatěžovat N ? Jak spočítat v tomto případě dimenzování kabelu?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana