Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?
Jirka Š. Svejkovský:
No, tak abych trošku obrousil hrany: netvrdím, že je to ve 100%. A souhlasím, že vlastní hříšky bychom neměli probírat na veřejnosti. ::)
Aleš Dobrovolný:
Abych si i já zaobrušoval:
zrovna minulý týden jsem odevzdal realizační dokumentaci na přepojení dvou drátů 0,5mm2 v rozvaděči v rozsahu:
technická zpráva - 19 listů
výkresy 6 x A3
Počet paré: 21 + po ukončení realizace 7x paré skutečného stavu + 2x redpen (tužkopis)
To už je na druhou stranu taky docela extrém.
Ale když to někdo zaplatí, tak proč ne, že jo.
Od doby co existují osobní počítače, tiskárny a věci jako autocad a word se mě zdá, že bezpapírová agenda by se měla spíše nazývat přepapírovanou agendou.
Jan Alin:
Citace: Aleš Dobrovolný 30.03.2010, 09:51
Počet paré: 21 + po ukončení realizace 7x paré skutečného stavu + 2x redpen (tužkopis)
Holt když někde dokumentace chybí tak jinde přebývá, 21 paré - to potřeboval šéf papír do sběru pro syna do školy ne. (eek) Co to bylo proboha za firmu které vyžaduje takovéhle množství?
Jirka Š.:
Takové množství paré je u velkých projektů bohužel zcela běžné. Vždycky je tam investor, společnost, co investora zastupuje, hlavní projektant, společnost vypracující zadání, několik kooperujících projekčních organizací... atd. atd. Všichni musí dostat svoji aktuální verzi.
Navíc každá změna projektu musí být vyhotovena ve stejném množství, což pak vede k záměrnému přehlížení chyb a pozdějšímu hledání viníka místo řešení reálných problémů.
Jan Alin:
Citace: Jirka Š. 30.03.2010, 10:22
Takové množství paré je u velkých projektů bohužel zcela běžné. Vždycky je tam investor, společnost, co investora zastupuje, hlavní projektant, společnost vypracující zadání, několik kooperujících projekčních organizací... atd. atd. Všichni musí dostat svoji aktuální verzi.
I tam je to zcela zbytečné protože většina jich to chce jen aby vyvíjela činnost a ve skutečnosti to nikdo nečte.
No jo ale tenhle rozsah?
Citace
realizační dokumentaci na přepojení dvou drátů 0,5mm2 v rozvaděči
To už je opravdu na palici. >:( To množství vede k tomu že nakonec nikdo neví která dokumentace je platná a jednotlivé změny se zakreslují odděleně takže nakonec žádná dokumentace není kompletní a správná. Hledejte si změnu v šestnácti různých verzích. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana