Zvolili byste bezdrátový systém nebo raději se sběrnicí?

(1/4) > >>

Pacholík:
Na našem trhu jsou tři cenově relativně dostupné systémy inteligentní elektroinstala ce realizovatelné běžným elektrikářem- Egon od ABB, Inels od Elkoep a bezdrátový Xcomfort od Moellera. Můj projektant mi tvrdí, že viděl pár instalací Xcomfortu a byly často problémy s přenosem signálů. Ohledně egonu a Inelsu pak, že se nikam neposunují, u výrobců jsou na okraji zájmu a brzy zaniknou.

Zvolili byste bezdrátový systém nebo raději se sběrnicí? A z těch dvou byste doporučili který (nejde mi o srovnání systémů, ale o názor realizátorů)?

#105# Jedno téma = jedna otázka. Viz pravidla, která jste jistě pozorně četl!

Miroslav Minařík:
Bod pro dráty.
Sedm let se sběrnicí bez problémů.

Radek Červený:
Z elektrikářskéh o hlediska po zkušenostech v praxi tvrdím, že jak to nemá "špagátek",  tak je to podezřelé  :)
Bezdrátové technologie mají své místo, pokud chcete doplnit něco v hotovém interiéru, v památkové chráněných objektech a pod. Všeobecně mají více nevýhod než drátové systémy, vyšší náročností na servis a tím pádem provozními náklady počínaje a celkovou spolehlivostí konče.
Pokud máte dům ve stádiu hrubé stavby, není rozumné volit bezdrát, pro tyto stavby volte vždy technologii drátovou.
Už se nám párkrát stalo, že vzdušný prostor byl již tak zanešen bezdrátovým signálem, že zařízení prostě nefungovalo. Pravda, bylo to centrum města, ale jak dlouho bude trvat, než toto bude i v okrajových částech měst?

Pavel Stránský 111:
Pokud jde použít drátový systém, tak určitě ten!! Bezdrátové technologie jsou dnes na super úrovni a v určitých případech velice ulehčí práci, ale od začátku stavět projekt na bezdrátu, kde to není nutné tomu bych se vyhnul. Velký problém je už zmiňované rušení vedle vás postaví novou halu plnou frekvenčních měničů a v tu ránu se zažízení chovají jinak než doposud atd.

Miroslav Minařík:
I když jsou bezdrátová řešení propagovaná horem spodem, z vlastní zkušenosti kdy mi hlavní drát chybí a veškerou konektivitu musím tlačit vzduchem, musím potvrdit, že bezdrát až když opravdu drát není možný.

Není to pouze u sběrnic, ale i u rozvodu domovních komunikaci a internetu. Soused si neudělal rozvod vůbec ničeho. Prý bude všechno vzduchem. A tak souhlasím s tím co píše Radek ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana