Instaluje se proudový chranič i na světelné okruhy?

<< < (3/13) > >>

ALCR:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.02.2010, 20:45

Ještě bych dodal, že koupelna není prostor nebezpečný, nýbrž normální.  ;)

Koupelna není prostor normální!
     Koupelna je jednoúčelový/zvláštní prostor který je definován normou (ČSN 33 2000-7-701 ed.2),  která s vnějšími vlivy v tomto prostoru již počítá a zároveň stanovuje bezpečností opatření (zákaz el. zařízení v určitých zónách, vyšší krytí, ochranu proudovým chráničem, bezpečným malým napětím atd.),  proto se v koupelně vnější vlivy potažmo typ prostředí neurčují, jsou dány normou.

Pavel Stránský 111:
Osobně jsem zastáncem toho dávat chránič pouze tam, kde být musí a nebo s přihlednutím na možná rizika. Určitě ne všade, jako třeba světla v obýváku na chodbě atd.

Jiří Kovář12:
Citace: Pavel Stránský 111  17.02.2010, 17:36

Osobně jsem zastáncem toho dávat chránič pouze tam, kde být musí a nebo s přihlednutím na možná rizika. Určitě ne všade, jako třeba světla v obýváku na chodbě atd.

A to mi řekněte z jakého duvodu? a obhajobu jako vypadnutí a podobně neni obhajobou osobně jsem si předřadil chranič na vše v bytě a je vše bez problemu a vypadku za normálního provozu jen jsem zažil jeden vypadek a to pouze moji chybou neukončeného kabelu na venku po dešti.

Jiří Kovář12:
Já jsem zastáncem dát vše pod chránič bez vyjímky

Tomáš Jarovec:
Určitě ano, hlavně musí být centrální, aby při jeho výpadku byla všude tma. Jinak by večerní hledání rozvodnice nebyla taková zábava  :P.

Kdysi se dávala jedna pojistka na světla i zásuvky. Pak někdo přišel na to, že je praktičtější na výměnu pojistek vidět, a světla i zásuvky se jistí odděleně. Podobný vývoj čeká i proudové chrániče.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana