Co mohu udělat pro povolení charakteristiky C jističe před elektroměrem?
Petr Koder:
Ano, v pripojovacich podminkach je uvedeno "B" nebo "C". V mem pripade se jedna o zadost o rekonstrukci stavajiciho rozvadece, ktera byla sepsana na obchodnim miste partnera CEZ (Brandys n.L.). Pani ktera zadost prebirala mnou uvedene "C" v kolonce charakteristik a neakceptovala s tim, ze na zadosti pro domacnost je VZDY "B" a pokud to chci jinak, tak ze musim dat separatni zadost (sama ani netusila co pismenko "B" znamena). Zadost o zmenu jsem konzultoval s technicky zdatnym zamestnancem CEZ primo na Vinohradske (u prepazky jsem ale nejdriv slecne 15min. vysvetloval co potrebuju, ta vsak nechapala proc si teda nevemu ten formular na sazbu C pro podnikatele - C jako C). Sam zadost vytvoril a odeslal spravci pripojneho mista (Mlada Boleslav)s tim, ze je to pouze formalita. Lec ve vyrozumeni char. "C" povolena nebyla s oduvodnenim ze v dane lokalite neni tato charakteristik a mozna. V soucasne dobe je domovni privod jisten "postaru" pojistkami.
Byl jsem prekvapen jednak tim ze v pripojovacich podminkach je "C" uvedeno jako volitelna alternativa a presto nebyl povolena a zadruhe jako technik pozazuju za samozrejme pro jisteni spotrebicu pouzit jistic k tomu urceny a ne jistic urceny k jisteni vedeni. A dokonce bych povazoval za rozumne pouzit pro jisteni motoru jistic D.
Samozrejme chapu snahu CEZu donutim me platit za vetsi rezervovany prikon nez realne potrebuju ale nema to technicke opodstatneni.
Motory mam ve smlouve povolene s nasobne vetsim prikonem a tak rozvodna sit zjevne me naroky muze pokryt. Pokud zadam o "C", sit musi zajistit pokryti pouze spicek narozdil od stavu, kdy si rezervuji dvojnasobny proud "B" ktery by musela sit byt schopna dodavat trvale.
Proto me stve kdyz ekonomicke duvody schovava CEZ za technicke a dela ze me vola. Naco potom investuje tolik penez do reklam kdyz zakaznika odradi "necestnym" chovanim?
Uvedomuju si ze asi placu na spatnem hrobu ale chtel jsem slyset nazory a zkusenosti i od ostatnich.
Radim Strycharski:
Šoupněte tam C a třeba se nic nestane. Kdysi jsem to otestoval a fungovalo to. Montéři od rozvodných závodů taky mívají dost práce a musí rozlišovat, co je podstatné a co ne.
Jiří Vodehnal:
Jistič s charakteristik ou C není problém, kromě PRE, kde to není v souladu s připojovacími podmínkami. Pokud však bude trvat na svém a řádně odůvodníte, tak vám ho nakonec povolí. Mám s tím osobní zkušenost. U STE, dnes ČEZ není problém.
Martin Šedivý:
U PRE to také není problém.... Stačí mít v objektu výtahy. Takto mi bylo odpovězeno na otázku možnosti charakteristik y C.
Václav Filip:
Setkal jsem se také s nepovolení jističe s char.C před elektroměrem a jako důvod bylo uvedeno nedostatečně dimenzované vedení sítě v dané lokalitě. Při spínání elektromotorů jsou díky velkým rozběhovým proudům způsobovány, v nedostatečně dimenzovaných sítích, velké úbytky napětí všem odběratelům. Potom je řešením použití softstartéru popř. frekvenčního měniče (nákladnější), jak již zde bylo navrhováno výše.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana