Co mohu udělat pro povolení charakteristiky C jističe před elektroměrem?
Radek Červený:
To Strycharski:
Je pravdou, že největší problém bývá domluvit se se zaučenou absolventkou na call centru, co o elektrice ví jen to, že kope. A ze zkušenosti když mi jedna řekne, že něco nejde, nebo že mi něco chybí, položím telefon a volám znovu. Vezme to jiná a zas platí jiná pravidla. Pak to většinou jde. Jinak montéři jsou zpravidla lidé na svém místě a normální chlapi, kteří sami leckdy kroutí nechápavě hlavou nad výroky svých šéfů. Věřím, že když dáte jistič char. , ,C,, místo , ,B,, , tak to montér zaplombuje a dál to řešit nebude.
Jinak jde ještě udělat jiná věc. Vzhledem k tomu, že EON už neví jak oškubat odběratele a miliardové zisky ČEZu jsou stále malé, byli zavedeny od 1.3.06 na jížní moravě nechutné pálky za navýšení rez. příkonů za každou ampéru. Pak se dělá pro vlastní potřebu a fakt dobré známé to, že se koupí dva jističe, např. 3x16A a 3x25A, nebo 3x25A/B a 3x25A/C které se roznýtují a do plastových obalů se přeskládají vnitřky druhého. Je ovšem nutné, aby byl člověk manuálně zručný. Pro šikovné ruce není problém jistič poskládat tak, že EON nic nepozná. Vzhledem k jejich aroganci a nenažranosti není bohužel jiná cesta.
Štefan Beláň:
TO: Červený
1) Poplatky za A jsou v celé ČR dány zákonem, a tak se EON řídí tímto zákonem jako všichni distributoři.
2) Ten váš popis úpravy jističe nemyslíte snad vážně? Měl byste si příště rozmyslet, než napíšete něco podobného!!! Uvědomujete si, že se jedná o trestný čin ohrožení osob a majetku?
Václav Filip:
To: ČervenýTo skutečně myslíte vážně a ještě to zde rozvádíte ?Každý jistič je od výrobce pečetěn a navíc některé energetické společnosti se vybavily zařízením pro testování jističů. Co je to neoprávněný odběr a pokuty a tresty to vám nic neříká ?
Jaroslav Molák:
Je to kalvárie,
tito novodobí dodavatelé energií úspěšný ČEZ , EON a Pražská energetika, ta jistě není lepší.
Jejich kartelové dohody zatím procházejí i pozornosti Úřadu pro hospodářskou soutěž, věřme, že v rámci Evropské únie někomu dojde trpělivost a podívá se na jejich podnikání.
Ale po pana Kodera,
buď se dohodnete, nebo požádáte o zásah Státní energetickou inspekci příp. o vysvětlení Energ. regulační ústav v Jihlavě, anebo napadnete celou záležitost u soudu.
Štefan Beláň:
Jen pro zajímavost.
Mám na stole stanovisko ČEZ na bytovou instalaci: přímotopy, sporák, boiler, apod. Žádný motor, žádný požadavek ze strany odběratele (vyřizoval jsem osobně) a ve vyjádření je napsáno toto:...... může být požitý pouze jistič s vypínací charakteristik ou C podle technické normy (ČSN EN 60898 ) .....
Opravdu je to jedno, důležité je splnit podmínky z hlediska ochranné impedance a povolenou jmenovitou hodnotu jističe před elektroměrem. Jaká se použije charakteristik a, o tom by měl rozhodnout RT, který provedl kontrolu (revizi) a potvrzuje žádost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana