Ako správne používať normy pri spracovávaní revíznych správ?

<< < (3/3)

František Šohajda:
Citace: Viliam Procházka  21.01.2010, 08:18

To: Franek, Šohajda, Švejkovský
Samozrejme, že revizáci používajú kopírované texty z iných správ. Ale to nesmie byť ospravedlnením - každý by si mal po sebe skontrolovať, čo do správy píše, aj keď sú si často revidované zariadenia podobné svojím charakterom.
Myslím si, že rev. správa je dokladom nie len technickým, ale aj právnym - preto by mala byť správne zostavená. ... ak budem ako prevádzkovateľ tolerovať chyby, nepresnosti a niekedy nezmysly - načo mi je takáto správa, to je potom ozaj len ten "papír",  ako to píše ing. Valena v istej sérii článkov v jednom časopise...

Hodně záleží jak se revize provede..pokud jedem RT udělá revizi do posledního detailu a pak si  moc nedá "práce" s napsáním a pak je ten co měření "uspěchá" a naopak si vyparádí RZ jako diplomovou práci - musí si každý udělat svůj obrázek, co je pro bezpečnost lepší....?
Chyby by být samozřejmě neměly...!

Jan Franěk:
Ano, takové chyby by se neměli stávat. Ale kdo z nás je dokonalej ne?

Jen jsem chtěl ukázat i jinou možnost v případě chyby v revizi, než tu, že je revizák ignorant, co se neučí nové normy a jen žije z toho, co se někdy naučil. Prostě jen docela obyčejnou lidskou chybu, nebo blbost. Nechtěl jsem hned toho revizáka odsoudit do pekel, ale snažil jsem se hledat pravděpodobnou příčinu toho problému. Někoho odsoudit je moc jednoduché, ale často chybné. 

Viliam Procházka:
 Někoho odsoudit je moc jednoduché, ale často chybné. 
[/quote]
Nechcem odsudzovať, ale posudzovať snáď mi je dovolené - zvlášť, keď revizáka upozorníte na nedostatky a napriek tomu sa v správe opakujú...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana