Jak se domoci elektropřípojky?

<< < (2/3) > >>

Hajný Miroslav:
Má sloup na svém pozemku a ty 2m prostě nejdou.Ta situace je prostě bez možností.Co dál?

silo:
Citace: Hajný Miroslav  19.01.2010, 17:26

Má sloup na svém pozemku a ty 2m prostě nejdou.Ta situace je prostě bez možností.Co dál?

Má sloup na svém pozemku a ty 2m prostě nejdou.Ta situace je prostě bez možností.Co dál? Proste sa musiíe dohodnúť zo susedom. Distribútor vám spraví skrinku na PB.,  kde sa máte pripnút, a to ostatne je na vašej starosti. Čiže so susedom len pekne. A le je aj druhá možnosť posunúť stľp na hranicu, ale to musí riešiť projekt, a musí sa ktomu vyjadriť aj distribútor. A ten sa vyjadrý na čie náklady sa to spravý.

Petr Liskar:

Řešil jsem obdobný případ - sloup půl metru v sousedově pozemku, dohoda o věcném břemeni nemožná, distribuci to nezajímalo.
Vyřešil jsem to závěšákem na pomocný opěrný bod a dál zemí. No a tak na dotyčném místě stojí místo jednoho sloupu sloupy dva...     

halik:
Citace: Petr Liskar  19.01.2010, 20:16

Řešil jsem obdobný případ - sloup půl metru v sousedově pozemku, dohoda o věcném břemeni nemožná, distribuci to nezajímalo.
Vyřešil jsem to závěšákem na pomocný opěrný bod a dál zemí. No a tak na dotyčném místě stojí místo jednoho sloupu sloupy dva...     

Ve skutečnosti to nic neřeší. Lidé si myslí, že stačí mít pouze věcné břemeno na sloup, kabel, apd.,  zkrátka jen to, co je vražený v zemi. Ale to není pravda - věcné břemeno musí být i jen na průmět vodičů ve vzduchu. Pokud se to opomíjí, tak je to chyba a může se to v budoucnu vymstít.

Distributor není pánbůh, aby lidem kteří vlastní pozemky, mohl poručit.
Pokud přípojka/vedení zkrátka není projednatelná, tak finito - konec. Je pouze v zájmu odběratele, aby náležitě "předmasíroval" dotčené subjekty a sousedy, kteří s jeho potřebami souvisí. Pokud "nevyvine potřebnou součinnost",  tak má prostě smůlu, nebude připojen.

Hajný Miroslav:
Ono to nejde se sním dohodnout a to jsem mu nabídl i peníze.Má problém i s jinými sousedy.A za další návrh na přípojku stojí peníze a zase jsem tam kde jsem byl ČEZ řekne jak to udělalo už několikrát že to nejde přemejšlím nad úplatkem ale kolik by si řekli za schválení?Co dál solární panely mně nedají dostatek energie na to aby mně utáhl domácí spotřebyče.Co dál?Každá rada dobrá?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana