Jak se domoci elektropřípojky?

(1/3) > >>

Hajný Miroslav:
Koupil jsem chalupu na dožití, neměla vodu a ani elektřinu. Po pár dní dřiny vodu už mám, ale elektrický proud ani 1W.
Nejbliže je přípojka u souseda, který je 200m, a projekt který byl schválen. Nedá se s ním dohodnout.
A tak další možnost se naskytla přes silnici. ČEZ řeklo, že přes silnici to nejde, přitom přes tu silnici to je těch 350m. Pod silnicí to provrtat to stojí 1500Kč a těch 350m by mne u soukromé firmy stálo z hruba 70000Kč.
Ale nikdo mně to nepovolí. Co mám dál dělat? Doteď jedu na centrály a na solární panely jsem už dost starý. Jiný zdroj je tady nemožný, není tu ani vánek. Tak se vás ptám, co dál a jak postupovat?

#uft#

Radek Kroutil:
Proč se se sousedem dohadujete? Pokud je to přípojka, tak ta je v majetku ČEZ. Leda, že by se to táhlo přes jeho pozemek.
A druhá varianta... Málo informací. Kdo vám co nechce povolit? Správa komunikací? Obec? Soukr.majitelé pozemků?

Miroslav Minařík:
Absence elektrické přípojky měla být zohledněna v ceně pozemku. A kupující před uzavřením smlouvy měl mít zjištěny všechny podrobnosti pořízení.
Neřešme ale proč tomu tak nebylo. Ovšem počítejte s pořádnými náklady. Nám nechyběla přípojka elektřiny ale odpad a ten nás stál minimálně 500.000.

Obraťte se na svého místního distributora a ten vám určitě vyčíslí možnosti v plné parádě. Souseda do své přípojky nezatahujte. Neměl by mít s vaší přípojkou nic společného.

Radek Červený:
Mám za to, že dnes je distributor povinen vás připojit, ale má právo říci za jakých podmínek. Na vás pak je, zda podmínky distributora budou pro vás akceptovatelné .
U standardních přípojek, kdy vám jde kolem domu distribuční kabel, máte cenu přípojky zahrnutou již v připojovacím poplatku, ale u vás to je trochu nestandardní situace.
Každopádně bych začal jednáním u distributora.

zizi:
U standardních přípojek, kdy vám jde kolem domu distribuční kabel, máte cenu přípojky zahrnutou již v připojovacím poplatku, ale u vás to je trochu nestandardní situace.

Zaleží na tom, leží li pozemek v extravilánu či v intravilánu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana