Jak uzemnit plastovou vanu?

<< < (4/9) > >>

Martin Novák:
Panove, ja vazne nevim. Neprehani nekteri z vas az prilis ? Cely zivot jsem se ucil, ze elektrina jde vzdy cestou nejmensiho odporu a tady se najednou dovim, ze ta svine elektrika vyleze z fenu, projde vasim telem dlouhou drahou pres srdce a pokud se v plastove vane neuzavre pres uzemneni vany, jeste se poslusne vrati do nuloveho vodice fenu namisto toho aby sla uvnitr fenu nejkratsi trasou a poslusne vyrazila jistic... Zahada...

Mam dojem ze nekteri z vas to s predstavou o vodivosti H2O prehaneji. Dovidame se o nutnosti pospojovat vytokove baterie na plastovych rozvodech a podobne nesmysly. Pokud si pamatuji, tak kdysi Chirana v montaznim manualu k dentalnim soupravam povazovala za dostatecne oddeleni a ochranu proti zavleceni ciziho napeti pres vodovodni rozvod 1 metr plastove hadice 3/4"... A to slo prosim pekne o zdravotni techniku v primem kontaktu s telem pacienta...  :zz:

Pavel Rotrekl.:
To: Martin Novák
Žijete ještě ?

Petr Moravec:
Pánové nezdá se mi vhodné pokračovat v sekci "Amatéři laici" v podobných úvahách o tom co to udělá nebo neudělá.
Docela mě mrzí, že jsem svým dílem přispěl k rozpoutání této polemiky.
Na tuto věc sice mám souhlasný názor jako p. Karvánek nebo Novák.
Ale nikdy bych to nezkoušel, pud sebezáchovy mám silnější než důvěru k fyzikálním zákonům :-).
Doporučoval bych toto téma dále nerozvíjet, nebo přinejmenším přesunout do sekce "Oblast řešení teoretických úvah".

Milan Karvánek:
TO: Moravec > myslíte, že "příklady táhnou" ?  Doufám, že laskaví čtenáři jsou jen laiky v oboru elektro, ale jnak jsou po duševní stránce zdrávi.

Petr Moravec:
Snad ano, vzpomněl jsem si na Hrušinského v obecné škole
:-).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana