Lze nahradit stykače které spínají tělesa elektrokotle SSR spínači?

<< < (2/2)

Jirka Rakousky:
Asi jsem se špatně vyjádřil, 3x těleso 4500W kotel,těleso 3X 1500W tj.1500W na jednu sekci třífazového SSR což je zhruba 7.5A,a SSR budou 3 jako stávající stykače.Nebo to mám chápat tak,že když je napsaná hodnota 15A je to max.hodnota sečtená na 3 fáze SSR tj 5A na fázi?

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Rakousky  02.01.2010, 18:07

Asi jsem se špatně vyjádřil, 3x těleso 4500W kotel,těleso 3X 1500W tj.1500W na jednu sekci třífazového SSR což je zhruba 7.5A,a SSR budou 3 jako stávající stykače.Nebo to mám chápat tak,že když je napsaná hodnota 15A je to max.hodnota sečtená na 3 fáze SSR tj 5A na fázi?

Ne, je to 15A/fázi, ale při teplotě vzduchu kolem chladiče 40°C. Tak nízkou teplotu tam těžko zajistíte (jedině nuceným chlazením),  a při 60°C je to už jen cca 10A.

Miroslav Minařík:
Zajímavý nápad! SSR v elektrokotli ...
Zrovna před silvestrem jedno z relátek v Rejnoku odešlo do věčných lovišť.
Kdyby nebydlel servisák o ulic dále, zmrzli bychom.
 (zle)

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  03.01.2010, 15:53

Zajímavý nápad! SSR v elektrokotli ...
Zrovna před silvestrem jedno z relátek v Rejnoku odešlo do věčných lovišť.
Kdyby nebydlel servisák o ulic dále, zmrzli bychom.
 (zle)

To  je o prioritách. Někomu třeba tolik záleží na odhlučnění kotle, že je odhodlán za to zaplatit jednou tolik  :)

HonzaBastecky:
Ještě bych doporučil pořídit si SSR relé se spínáním při průchodu nulou.
Tímto způsobem navíc eliminujete rušení vznikající od spínání velkých proudů a prodloužíte jeho život (samotné SSR relé spíná velmi rychle a tak je možné odporovou zátěž připínat/odpínat bez rušení).
Tento způsob používáne u topných těles v našich strojích a panuje spokojenost ...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana