Je někde předepsána dvoutarifní sazba pro akumulační spotřebiče?

<< < (4/5) > >>

Jan Alin:
Citace: Lubomír Jindra  20.12.2009, 21:23

Základní pravidlo pro tvorbu podnikatelskéh o záměru:
Čím více spoléhá na lidskou rozumnost tím to bude obtížnější, čím více spoléhá na lidskou hloupost tím bude podnikání jednodušší.

;D To jsem ještě neslyšel ale dokonale to sedí, jen stále nechápu proč.;D

Lubomír Jindra:
Citace: Jan Alin  20.12.2009, 21:29

;D To jsem ještě neslyšel ale dokonale to sedí, jen stále nechápu proč.;D

Bohužel je to více k pláči než k smíchu  :'( snad jednou až lidstvo dojde k osvícení ... a třeba místo řešení 30Kč bude jen prostě zdravěji žít...  ;)

Jan Franěk:
No, já to vidím asi tak.

Dvoutarifní sazba nikde není předepsána. Jde jen o to, jestli chce někdo využít nišží ceny za KWh nebo ne. To znamená, že pokud o to nestojím, tak si mohu zapojit co chci ,  až do výše hlavního jističe, bez blokace, pokud jsem ochoten to zaplatit v základním tarifu. V ten moment co požaduji slevu na ceně za odebranou KWh, tak musím splňovat podmínky pro přiznání sazby(dle druhu spotřebičů 8- 22h za NT),  které určuje distributor. To bývá hlavně blokování vybraných spotřebičů během VT a nesplnění, nebo obejití těchto podmínek, je bráno jako porušení smlouvy.

Proto, pokud nemá investor přiznanou sazbu pro dvoutarif, tak vlastně nemá co porušovat.

Ale hledat viníka v tomto případě, bych asi nechtěl. Už jsem se setkal s tím, že mi zákazník něco navykládal a jási o montážní firmě začal myslet jen to nejhorší. Pak jsem náhodou měl s tou firmou něco dočinění a byl jsem překvapen kvalitou jednání i práce. Jednou přišla řeč i na ten případ. Bylo mi to podáno úplně v jiném světle. A teď, kdo má pravdu  ??  ?

Pravdu má zřejmě ten, kdo má lepšího právníka a hlavně peníze na něj. Tak to je u nás v Čechách (asi nejen tady) zřejmě jediné pravidlo.

Rozmahel Vladimír:
Za dob JME, tedy v dávné totalitě, se neplatilo za velikost HJ a byl pouze jakýsi stálý plat. Mnohé odběry neměly žádné HJ, bývaly osazeny např.jen pojistky. Odběratel měl ale povinnost danou smluvními podmínkami, předem projednat instalaci většího spotřebiče, tedy zvýšení příkonu, byla zde tedy jakási regulace. Toto padlo po příchodu " trhu " ,  kdy se zavedla platba za velikost HJ a distributora to dál nezajímá, obchodníka rovněž, protože oba vydělají, obchodník navíc ještě více.  (dance) U RD, pokud není osazen u stávajícího odběru žádný HJ, se automaticky účtuje min. 25A. U podnikání je to ale 63A.
Spíše mne překvapuje to, že se osadí boiler o příkonu cca 20kW, který běží trvale a není nutno zvyšovat velikost HJ. Neztrácely se už tady, velké peníze? Nebo je to právě naopak, kdy odběratel má HJ neomezen, platí výhodně za 3x63A, nebo i méně. Pak osazení boileru není problém, a případná změna sazby by tuto fintu odhalila...
Předpokládám, že se jedná o odběr v sazbě C, tedy podnikatelský maloodběr.

František Šohajda:
Jak píše kolega Rozmahel kdysi u JME /RGV/ bylo v připojovacích podmínkách že spotřebič tuším tepelný nad 2 kW/jako boliery, infráky, topení pevně namotovaná a pod.../se musel připojit nuceně k dvousazbě ....aby se stabilizovala tehdější síť proti výkyvům.....
dnes je to už jiné a už to asi nebude nikde nařízeno.....v enkovní rozvody jsou už celkem dimenzovány na něco jiného než to bývalo.../dříve si pamatuji 1!!linku vn pro cca 15 vesnicí a městeček -když vypadla tak jsme se dívali přes kopce že jim to také nejde.. ;D/....dnes je propojení uděláno jiným ,spolehlivějším způsobem....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana