Je ocenění nákladů na ztráty podle ČSN EN 62305 správné?
Fuk Tomáš:
Citace: Novák Vít 30.11.2009, 05:24
Ta definice platí pro riziko. Tzn. celkové i dílčí, protože to celkové je součtem dílčích. Akorát, že u těch dílčích je hodnota pravděpodobnýc h ročních ztrát menší, ale vztažená celková hodnota zůstává stejná. Je to tak?
Tak to máte asi jinou normu než já. V té mé je napsáno to, co jsem psal výše.
Význam dílčích rizik Rx a k jaké hodnotě čeho se vztahují pochopíte snáze např. z rovnice G.1 na straně 66.
Novák Vít:
Tu rovnici mám, ale chtěl bych logicky zdůvodnit její platnost.
Fuk Tomáš:
Citace: Novák Vít 30.11.2009, 10:28
Pak musíte opustit Vaši mylnou dedukci, že každé dílčí riziko Rx je vztaženo k celkové hodnotě majetku a životů, a přijmout vysvětlení, že je to případ od případu v závislosti na tom, jaké dílčí hodnoty se dotyčné dílčí riziko týká.
Proto je (celkové) riziko R definováno v 3.1.32, zatímco ostatní dílčí rizika Rx jsou jen obecně definována v 3.1.33 a detailně v dalším textu a vzorečcích.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Novák Vít 30.11.2009, 10:28
Hlavně si prosím nemyslete,že vám někdo zadarmo konkrétně vysvětlí co vás konkrétně zajímá,to jste už mohl v průběhu diskuze pochopit.
Výpočty pomocí vymyšlených čísel jsou prostě věda.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský 01.12.2009, 07:07
Hlavně si prosím nemyslete,že vám někdo zadarmo konkrétně vysvětlí co vás konkrétně zajímá,to jste už mohl v průběhu diskuze pochopit.
Výpočty pomocí vymyšlených čísel jsou prostě věda.
Hlavně že Vy k tomu máte co konstruktivníh o říci, to diskusi vždy nesmírně obohatí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana