Je akceptovateľné napájanie zásuvky z dvoch strán dvojžilovým káblom ?

<< < (3/5) > >>

Dingo:
Nám taky dělai před rokem novou "elektriku" v celém bytě a rozhodně to už nechci zažít znova - ty přípravy...... kdy hromada věcí není kam dát, vše zabalit, člověk musí někde přežít ten týden atd..... prostě maso.

Každopádně jsem si nevšiml, že by nám někde rozsekali kachličky  ;D ;D

Takže podle mě se dá udělat nová  "šťáva" i do kopelny aniž by kdokoli cokoli poškodil, jen budou zásuvky mimo kachlíky a věřim tomu, že se dá elektroinstala ce vést i mimo koupelnu - to jest na druhé strany zdi a použe v místě zásuvky bude dírka skrz zeď...... vše záleží na místních dispozicích, každopádně všechno jde když se chce.

Dingo:
Jo a zapoměl jsem dodat, starej kabel prostě pod kachlema zůstane jen bude na určitých místech ustřihnut.

Štefan Beláň:
Citace: Martin H.  24.11.2009, 14:34

Pripájam obrázok. Z2 je kúpeľňová zásuvka pripojená dvojvodičovým káblom. Vo výslednom stave by všetky zásvuky Z1 až Z4 mali všetky tri pripojenia PE+L+N.

TO: Marin H

Něco tak nesmyslného, co jste nakreslil si nechte pouze pro teoretické možnosti zapojení, ale ať vás ani nenapadne to použít v praxi. (!)

Fuk Tomáš:
Citace: Štefan Beláň  24.11.2009, 20:05

TO: Marin H

Něco tak nesmyslného, co jste nakreslil si nechte pouze pro teoretické možnosti zapojení, ale ať vás ani nenapadne to použít v praxi. (!)

Mně to taky přišlo jako neskutečný bastl dobrý tak jako provizorium do elektrotechnic ké laboratoře, kde všichni mají min. paragraf 6 a budou s tím osobně seznámeni, a čekal jsem, kdy se ozvete  ;)

rejpal2:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  24.11.2009, 17:46

Obložením se nemyslí dlaždičky, ale obal. Buď vnější plášť kabelu nebo chránička.

(poklona)  za vysvětlení.

Citace: Štefan Beláň  24.11.2009, 20:05

Jistě, je to v rozporu s normou (ČSN 33 2000-5-52, čl. 520.N3.6).

Obávám se ale, že původní dotaz byl ryze praktický a nepatřil do "oblasti řešení teoretických úvah".

Investor má jistě na výběr:
1) udělat to tak a vykašlat se na revizi
2) nechat rozvody v koupelně tak jak byly, vždyť to bylo nejspíš v souladu s normami platnými v době realizace

Bude to tak bezpečnější?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana